Účel použitia
Ponúkame nápad ako si ozdobiť povedzme vianočný stromček bez toho, aby ste museli použiť rozbitné ozdoby.
Aj rôzne kamienky - okruhliaky sa dajú použiť ako dekoratívne predmety. Dá sa na ne maľovať alebo - ako sme to robili my - lepiť.
Takto som si pomohla pri uložení korenín. Nikdy som nevedela koľko čoho a či mám koreniny. Takto mám prehľad a je to jednoduché.
Robíte na Vianoce perníčky a zdobíte ich bielkovou polevou? Ak Vám ostala tu je rada ako ju využiť.
Úložných priestorov nie je nikdy dosť. A aby boli aj dobre zorganizované, veci v nich prehľadne uložené a zároveň farebne zaujímavé, môžeme na to využiť netradičné debničky - šuflíčky.
Na potreby na šitie (gombíky, gumičky, ...), či drobnosti do dielne (klince, skrutky, matice, ...) na to všetko sa zídu staré kovové dózy. Môžu sa však využiť aj ako nádoby na perá a ceruzky alebo vonkajšie kochlíky pre izbové rastliny.
Ak máte doma vášnivých malých kresličov, určite po nich zostávajú neostrúhateľné zvyšky pasteliek. Tak sem s nimi, pripravíme si z nich jednoduchý obrázok.
Ani obyčajný hliníkový kahanček za pár centov nemusí zostať nudný. Dá sa okrášliť tak, že na neho nebudete potrebovať ani svietnik.
Urobte si záložku z papiera a označte si v kuchárskej knihe svoje obľúbené recepty :)
Istotne máte doma kopec vecí, ktoré vás už buď omrzeli alebo sa vám od začiatku nepáčili, tak ste ich rovno pichli do škatule s vysačkou “NEPOUŽITEĽNÉ“. Nič však nie je stratené a všetko sa dá vylepšiť, ozvláštniť, obnoviť či zrecyklovať. Na tento účel nie je nič lepšie ako samolepiaca fólia.
Ak vás omrzelo klasická predveľkonočná príprava kraslíc, ponúkame vám rýchly, lacný a jednoduchý postup na prípravu kraslicového kuriatka. Môžete si ich vyrobiť celý kurín – každé inak sfarbené.
Bola by škoda nevyužiť krásnu slimačiu ulitu alebo nejakú inú pôvabnú prírodninu: mušľu, kamienok, vetvičku alebo vysušenú rastlinku.
S čokoládou, kokosom aj mandľami: 12x úžasné banánové zákusky. Ideálne na akúkoľvek príležitosť!
Do týchto dobrôt použite banány v najlepšej kondícii, teda skôr než prezrejú a nikto ich už nechce jesť.
Dobre vedieť: Otvorená majonéza v chladničke. Viete, dokedy je jedlá?
Majonéza patrí k potravinám, pri ktorých treba byť ostražitý, pretože je citlivá na pokazenie.
Jedlo ako zážitok: Toto sú podľa odborníkov najlepšie slovenské reštaurácie
Stane sa vám občas, že ste po návšteve reštaurácie sklamaní?
Rôzne chute: 11x vyprážaná ryba v cestíčku, aj to však môže byť zakaždým iné
Ak potrebujete rýchly a chutný obed, toto je dobrá voľba.
Tajný trik cukrárov: Pridajte túto nečakanú prísadu do čokoládového koláča. Spraví s ním naozajstné divy!
Ingrediencia, ktorú zvyčajne používame do slaných jedál dokáže vylepšiť aj sladké dezerty.