Modelovanie


Modelovanie - návody a postupy

Dekoračný stromček (fotonávod) Dekoračný stromček (fotonávod) Vaše

Tento dekoračný stromček je vyhotovený z kvietkov, ktoré nie sú kúpené, ale každý je výsledkom práce mojich rúk. Na jeho vytvorenie som použila dekoračný materiál foamiran a sklenený pohár na vysokej stopke. Stromček je variabilný, pod kalich pohára môžeme vložiť malú dekoráciu podľa ročného obdobia alebo sviatkov, či suvenír z dovolenky a tak ho aktuálne meniť. Pohár môžeme nahradiť napr. aj šálkou.

Pokladnička pre vnúčika zo samotvrdnúcej hmoty (fotonávod) Pokladnička pre vnúčika zo samotvrdnúcej hmoty (fotonávod) Vaše

Oliverko má narodeniny a rozmyšľala som, čo mu darovať k sviatku, tak som sa rozhodla niečo netypické, veď hračiek má neúrekom.

Škoricové ozdoby (fotopostup) Škoricové ozdoby (fotopostup) Vaše

Neviem, či vyskúšate, ale mne to nedalo a vyskúšala som.

Vianočná hviezda zo studeného porcelánu Vianočná hviezda zo studeného porcelánu Vaše

V skutočnosti nejde o porcelán, hoci finálna hmota sa po vysušení naň veľmi podobá. Studený porcelán k nám pricestoval z Argentíny, kde pred 100 rokmi obyvatelia vymysleli špeciálnu zmes kukuričného škrobu, lepidla, oleja a glycerínu, z ktorej pripravovali nádherné dekorácie a ozdoby. Dnes vieme, že je to úžasný hladký netoxický materiál, ktorý patrí k najpopulárnejším modelovacím materiálom na svete.

Ozdobné kamienky (fotopostup) Ozdobné kamienky (fotopostup) Vaše

Občas prebieham internetom a niekedy úplnou náhodou naďabím na niečo, čo musím okamžite vyskúšať. A keďže som mala včera trošku času, vyskúšala som si urobiť zopár kamienkov z cesta, ktoré pozostáva z múky, vody a soli. A dnes sa mi veľmi hodili, keďže som nimi ozdobila sviečky, ktoré sme zapálili na spomienku našich milých zosnulých.

Sviečka z pomaranča (videopostup) Sviečka z pomaranča (videopostup) Vaše

Jednoduchý spôsob ako si vyrobiť sviečku z obyčajného pomaranča.

Terakotové srdiečka (fotopostup) Terakotové srdiečka (fotopostup) Vaše

Tieto ozdoby vznikli z modelovacej hmoty, ktorá vytvrdne na vzduchu. Vyrobte si originálne vianočné ozdoby, za málo peňazí.

Drozdajka Drozdajka Vaše

S modelovacej hmoty som sa pokúsila urobiť aj drozdajku- odznak/brošňu, podľa filmu/knihy Hry o život.

Srdiečka 3x inak (fotopostup) Srdiečka 3x inak (fotopostup) Vaše

Pri všetkých tých valentýnskych nápadoch a pridávam teda aj ja tieto srdiečka, aj keď sú vlastne vhodné na rôzne príležitosti. Sú vlastne rovnaké, ale každé inak "spracované".

Anjelik Anjelik Vaše

Milý anjelik s modelovacej hmoty. A keďže sa pri tom dosť špinia ruky, fotopostup nebol možný ;) No aj tak- je to modelovanie, pri ktorom sa nedá byť presný... Pridávam teda viac fotiek, s každého uhla pre inšpiráciu ;)

Kvet z calyx vykrajovačky (fotopostup) Kvet z calyx vykrajovačky (fotopostup) Vaše

Chcela som objednať vykrajovačku, ktorá je použitá v jednom fotopostupe: http://tortyodmamy.sme.sk/kvietky-z-vystavy-v-dk-predvadzane-dortisimom len som sa nepozrela presne ako vyzerá, a tak som objednala nespárvnú vykrajovačku, nevadí pretože som si vyrobila stred a tak som dostala takú formu kvetu akú som chcela

Prívesok hviezda z Pardo hmoty Prívesok hviezda z Pardo hmoty Vaše

Návod na trendy náhrdelník s príveskom hviezda. Prívesok je vyrobený z Pardo hmoty, ktorá je mäkká a ľahko sa s ňou pracuje. Aby výsledok bol ideálny a trvácny je potrebné ho zapiecť v rúre.

Náušnice z Fimo hmoty Náušnice z Fimo hmoty Vaše

Ktorá z nás by nechcela originálne náušnice, take, aká nemá žiadna iná. Netreba na to mnoho – hlavne stačí dobrý nápad, ktorý nám potom môže viseť na uchu.

Každodenný
súhrn receptov »
Články z Varechy

Zaváraná cvikla: Klasika, s chrenom, s jablkami, aj ako šalát. Všetky variácie vám zachutia
Urobte si na zimu zásoby obľúbenej zdravej prílohy, vychutnáte si ju k francúzskym zemiakom aj k rezňu.

Váš životabudič: 6 dobrých rád, vďaka ktorým vydrží pomletá káva dlhšie čerstvá
Mletá káva rýchlo stráca svoju úžasnú vôňu a chuť. Ako jej kvalitu uchovať čo najdlhšie?

So syrom, s mäsom, nátierkou aj v pirohoch: 12 receptov, ako si vychutnať hrozno trocha inak
Hrozno chutí nielen v sladkom koláči.

Francúzska cibuľačka: Stačí pár základných surovín, to najväčšie tajomstvo je v niečom úplne inom
Napriek jednoduchým ingredienciám sa stala pýchou francúzskej gastronómie. A odteraz bude vedieť prečo.

Letom svetom: 4 svetoznáme nátierky a dipy. Nekupujte ich ako polotovary, takto si urobíte domáce
Často sa dajú kúpiť v obchodoch ako polotovary, ale domáce sú predsa vždy lepšie.


Mohlo by vás zaujímať: