Vyšívanie


Vyšívanie - návody a postupy

Soutache náušnice (videopostup) Soutache náušnice (videopostup) Vaše

Šujtáš/sutaška/soutache ako lemovacia technika v minulosti zdobila odevy v mnohých krajinách sveta. Ide o textilnú šnúrku, ktorá je splietaná z niekoľkých tenučkých vláken do tvaru vrkoča – rybej kosti.V strede vzniká linka, v ktorej sa šujtášky k sebe zošívajú. V súčasnosti sa čoraz väčšej obľube tešia šité šujtášové šperky. Šujtášky sa kombinujú s rôznymi druhmi kabošónov, minerálov,kryštálov, korálok a iných materiálov.Jemným, no pevným šitím sa vytvárajú šperky rôznorodých tvarov a veľkostí.

Nápad bez obrázku Chobotnica z vlny Vaše

táto chobotnica je skvelá na výzdobu

Vrecúška na príbor (fotopostup) Vrecúška na príbor (fotopostup) Vaše

K Vianociam som sa rozhodla ušiť aj dekoračné vrecúška na príbor z menom.

Filcové vianočné ozdoby (fotopostup) Filcové vianočné ozdoby (fotopostup) Vaše

Filcové ozdoby nevychádzajú z módy. Sú nerozbitné, originálne, ľahko skladovateľné. Ak si ich vyrobíme sami, prinesú ešte viac radosti a ušetria bubáky. Nie je to žiadna veda, tak prečo to neskúsiť?

Každodenný
súhrn receptov »
Články z Varechy

Jaternice a spol.: 10 receptov na zabíjačkové špeciality aj bez zabíjačky
Jaternice, jelítka, hurky, krvavničky… Sú teraz pre vás témou číslo jeden? Doprajte si svoje obľúbené pochúťky v nových podobách.

Zbierka receptov na jablkové zákusky: Upečte si aj sladkú bombu od Ďoďa z Pečie celé Slovensko
Cesto, jabĺčka a lahodný krém alebo plnka, z toho vždy vyjde fajnový zákusok. A je len na vás, na akú príležitosť si ho upečiete.

Len sa tak po ňom zapráši: 7 dobrých rád, ako upiecť bôčik pekne dochrumkava
Upiecť bravčový bôčik nie je nič zložité, ale bez chrumkavej kože navrchu to nikdy nebude ono.

Vydarené kombinácie: S prívarkom, omáčkou či tatárskymi zemiakmi, 10x fašírky vždy s inou prílohou
Vyprážané alebo v rúre pečené fašírky s dobrou prílohou, to bude vždy super obed či večera pre celú rodinu.

Poraďte si: Crème fraîche nedostať všade. Ak vám chýba do receptu, takto ho môžete nahradiť
Crème fraîche je v podstate kyslá smotana s vyšším obsahom tuku než tá naša klasická.


Mohlo by vás zaujímať: