Vyšívanie


Vyšívanie - návody a postupy

Soutache náušnice (videopostup) Soutache náušnice (videopostup) Vaše

Šujtáš/sutaška/soutache ako lemovacia technika v minulosti zdobila odevy v mnohých krajinách sveta. Ide o textilnú šnúrku, ktorá je splietaná z niekoľkých tenučkých vláken do tvaru vrkoča – rybej kosti.V strede vzniká linka, v ktorej sa šujtášky k sebe zošívajú. V súčasnosti sa čoraz väčšej obľube tešia šité šujtášové šperky. Šujtášky sa kombinujú s rôznymi druhmi kabošónov, minerálov,kryštálov, korálok a iných materiálov.Jemným, no pevným šitím sa vytvárajú šperky rôznorodých tvarov a veľkostí.

Nápad bez obrázku Chobotnica z vlny Vaše

táto chobotnica je skvelá na výzdobu

Vrecúška na príbor (fotopostup) Vrecúška na príbor (fotopostup) Vaše

K Vianociam som sa rozhodla ušiť aj dekoračné vrecúška na príbor z menom.

Filcové vianočné ozdoby (fotopostup) Filcové vianočné ozdoby (fotopostup) Vaše

Filcové ozdoby nevychádzajú z módy. Sú nerozbitné, originálne, ľahko skladovateľné. Ak si ich vyrobíme sami, prinesú ešte viac radosti a ušetria bubáky. Nie je to žiadna veda, tak prečo to neskúsiť?

Každodenný
súhrn receptov »
Články z Varechy

Univerzálne arašidové maslo: Návod, ako si ho spraviť doma a 14 jedál a dezertov, kde ho s úspechom využijete
Že arašidové maslo vašej kuchyni nič nehovorí? To je celkom škoda.

Kuchynskí upíri: Tieto spotrebiče by ste mali po použití odpojiť od siete. Kvôli bezpečnosti aj peňaženke
Ušetríte elektrinu, predĺžite ich životnosť a vyhnete sa zbytočným nepríjemnostiam.

Šťavnaté a osviežujúce: Jej sezóna je krátka, tak ju nepremeškajte. 11 receptov na koláče s rebarborou
Aj keď jej stonky chutia kyslo, v sladkom koláči perfektne zahrajú.

Náhradníci: Minul sa vám kukuričný škrob? 5 skvelých alternatív pre varenie aj pečenie
Zahusťuje omáčky, spevňuje plnky aj sneh, dodáva chrumkavosť vyprážaným jedlám.

Dá sa to aj inak: Segedín, sviečková aj koložvárska... 11 receptov, ako uvariť klasiku zdravšie či bez mäsa
Chuť by bola, ale niekedy buď chýbajú tie pravé suroviny, dodržiavame delenú stravu, alebo chceme jesť kvalitnejšie.


Mohlo by vás zaujímať: