Techniky podľa abecedy
Šujtáš/sutaška/soutache ako lemovacia technika v minulosti zdobila odevy v mnohých krajinách sveta. Ide o textilnú šnúrku, ktorá je splietaná z niekoľkých tenučkých vláken do tvaru vrkoča – rybej kosti.V strede vzniká linka, v ktorej sa šujtášky k sebe zošívajú. V súčasnosti sa čoraz väčšej obľube tešia šité šujtášové šperky. Šujtášky sa kombinujú s rôznymi druhmi kabošónov, minerálov,kryštálov, korálok a iných materiálov.Jemným, no pevným šitím sa vytvárajú šperky rôznorodých tvarov a veľkostí.
K Vianociam som sa rozhodla ušiť aj dekoračné vrecúška na príbor z menom.
Filcové ozdoby nevychádzajú z módy. Sú nerozbitné, originálne, ľahko skladovateľné. Ak si ich vyrobíme sami, prinesú ešte viac radosti a ušetria bubáky. Nie je to žiadna veda, tak prečo to neskúsiť?
Univerzálne arašidové maslo: Návod, ako si ho spraviť doma a 14 jedál a dezertov, kde ho s úspechom využijete
Že arašidové maslo vašej kuchyni nič nehovorí? To je celkom škoda.
Kuchynskí upíri: Tieto spotrebiče by ste mali po použití odpojiť od siete. Kvôli bezpečnosti aj peňaženke
Ušetríte elektrinu, predĺžite ich životnosť a vyhnete sa zbytočným nepríjemnostiam.
Šťavnaté a osviežujúce: Jej sezóna je krátka, tak ju nepremeškajte. 11 receptov na koláče s rebarborou
Aj keď jej stonky chutia kyslo, v sladkom koláči perfektne zahrajú.
Náhradníci: Minul sa vám kukuričný škrob? 5 skvelých alternatív pre varenie aj pečenie
Zahusťuje omáčky, spevňuje plnky aj sneh, dodáva chrumkavosť vyprážaným jedlám.
Dá sa to aj inak: Segedín, sviečková aj koložvárska... 11 receptov, ako uvariť klasiku zdravšie či bez mäsa
Chuť by bola, ale niekedy buď chýbajú tie pravé suroviny, dodržiavame delenú stravu, alebo chceme jesť kvalitnejšie.