Techniky podľa abecedy
Nápad ako vytvoriť z obyčajného polystyrénového vajíčka originálne farebné veľkonočné vajíčko.
Ak šijete rúška a neviete čo zo zbytkami látky, mám pre vás jednoduchý nápad na výrobu tekvice, ktorá jednoznačne patrí k jesennej výzdobe.
Keďže teraz strašne veľa z vás šije rúška, rozhodla som sa, že pripravím návod ako šikovne využiť zvyšky látok. Blíži sa Veľká noc, takže budú to veľkonočné vajíčka.
Na internete som našla návod na výrobu patchwork gule a tak sa mi zapáčil, že som si ju rovno urobila. Bola hotová rýchlejšie, ako som stihla fotiť. No ak sa vám páči, tu je linka na základná postup, ktorý si môžete prispôsobiť: http://kreativ.nasobchodik.sk/patchwgula.htm
Táto farebná vianočná guľa je vytvorená špeciálnou technikou tzv. falošný patchwork. Nič sa tam nešije, len sa skladajú stuhy a špendlíkom pripínajú na guľu. Ak raz začnete vytvárať gule špendlíkovaním, tak sa už nebudete vedieť dočkať ďalších Vianoc. :)
Najmladšiemu som ušila deku a zároveň som urobila fotopostup. Deku zvládne aj začiatočník.
S čokoládou, kokosom aj mandľami: 12x úžasné banánové zákusky. Ideálne na akúkoľvek príležitosť!
Do týchto dobrôt použite banány v najlepšej kondícii, teda skôr než prezrejú a nikto ich už nechce jesť.
Dobre vedieť: Otvorená majonéza v chladničke. Viete, dokedy je jedlá?
Majonéza patrí k potravinám, pri ktorých treba byť ostražitý, pretože je citlivá na pokazenie.
Jedlo ako zážitok: Toto sú podľa odborníkov najlepšie slovenské reštaurácie
Stane sa vám občas, že ste po návšteve reštaurácie sklamaní?
Rôzne chute: 11x vyprážaná ryba v cestíčku, aj to však môže byť zakaždým iné
Ak potrebujete rýchly a chutný obed, toto je dobrá voľba.
Tajný trik cukrárov: Pridajte túto nečakanú prísadu do čokoládového koláča. Spraví s ním naozajstné divy!
Ingrediencia, ktorú zvyčajne používame do slaných jedál dokáže vylepšiť aj sladké dezerty.
Mohlo by vás zaujímať: