Techniky podľa abecedy
Stačí obyčajný obal z CD a strih na rúško dokážete urobiť bez akéhokoľvek merania.
Po tom, čo syna nechceli pustiť do obchodu bez rúška, ma požiadal, či by som mu nejakú neušila. Mal podmienku, aby bola čierna. Čiernu látku som doma nemala, tak sme zničili nové slipy:-) Na rúška som použila zvyšky nových látok. Oprala a ožehlila som ich. Už sa môžem s vervou pustiť do šitia tohto módneho výstrelku:-) Pridám link na schému: https://www.craftpassion.com/face-mask-sewing-pattern/
Mamičky, ktoré dávajú deťom látkové plienky tento vynález isto dobre poznajú. Táto malá vychytávka predĺži body, aby obsiahlo väčšiu plienku, ale je super aj na predĺženie takého, ktoré je na šírku ešte dobré, no na dĺžku už pár cm chýba. Toto je taká moja rýchla recyklovaná verzia, vopred sa ospravedlňujem ženám, ktoré sa šitím živia alebo ho obľubujú, moja parketa to nie je, takže berte ako nápad, odpustite technické prevedenie :D
Keďže sa blíži Veľká noc, rozhodla som sa pridať niečo s tematikou veľkonočných sviatkov. V predajni kreatívnych potrieb som objavila farebnú penovú gumu. Dá sa strihať, šiť, lepiť či maľovať. Urobila som z nej veľkonočné vajíčka, ktoré sa môžu použiť ako dekorácia na zavesenie, alebo uložiť do prúteného košíčka. Postup je veľmi jednoduchý. Pri práci som použila svoju fantáziu, ale verím, že keď vajíčka uvidia moje malé vnučky, určite budeme do sviatkov spolu robiť ešte ďalšie...
Skúšala som ten najjednoduchší návod na škriatka a tu je popis. Nefotila som postup. Nevedela som či sa podarí. Ale dúfam, že vysvetlenie postačí.
Ak myslíte ekologicky, ušite si vrecko na chlieb a pečivo. Môžete si ho vziať k pekárovi, alebo do obchodu a vložiť doň chlieb namiesto do obyčajného sáčku.
V obchodoch je množstvo oblečenia pre deti, ale ušiť niečo z lásky, to je iný pocit :)
Sestra mi dala nejaké svoje staré oblečenie na prešitie. Zo svetru som urobila svetrík a čiapku svojej dcérke.
12x večera so špekáčikmi: S fazuľou na pive, prívarkom, v granadíre aj buřtguláši
S odchodom leta nemusíte zabudnúť na špekáčiky. Áno, sú skvelé na opekačku pri ohni, ale v kuchyni sa uplatnia po celý rok.
Zabudnuté tradície: Tieto jesenné plody poznali a zbierali naši starí rodičia. Skúsite to tiež?
Mišpule, drienky, hloh, trnky či jarabina – možno je práve teraz správny čas ich znova objaviť.
12x hrušky naslano: S mäsom, so syrom, v polievke, rizote aj na pizzi
Toto ovocie sa nehodí len do koláčov. Vyskúšajte kombináciu sladučkých hrušiek v slaných jedlách, výsledkom je dokonalá súhra.
Mäso na nedeľu: 11x bravčová krkovička z pekáča aj z panvice
Vyberte si spôsob prípravy, ktorý vám vyhovuje, každopádne obed to bude vždy skvelý.
Šéfkuchár Marcel Ihnačák: Varenie nemusí trvať dlho, aby bol výsledok perfektný
Kým v kuchyni svojej reštaurácie trávi dlhé hodiny, doma chce mať navarené rýchlo.
Mohlo by vás zaujímať: