Techniky podľa abecedy
Šujtáš/sutaška/soutache ako lemovacia technika v minulosti zdobila odevy v mnohých krajinách sveta. Ide o textilnú šnúrku, ktorá je splietaná z niekoľkých tenučkých vláken do tvaru vrkoča – rybej kosti.V strede vzniká linka, v ktorej sa šujtášky k sebe zošívajú. V súčasnosti sa čoraz väčšej obľube tešia šité šujtášové šperky. Šujtášky sa kombinujú s rôznymi druhmi kabošónov, minerálov,kryštálov, korálok a iných materiálov.Jemným, no pevným šitím sa vytvárajú šperky rôznorodých tvarov a veľkostí.
K Vianociam som sa rozhodla ušiť aj dekoračné vrecúška na príbor z menom.
Filcové ozdoby nevychádzajú z módy. Sú nerozbitné, originálne, ľahko skladovateľné. Ak si ich vyrobíme sami, prinesú ešte viac radosti a ušetria bubáky. Nie je to žiadna veda, tak prečo to neskúsiť?
Zaváraná cvikla: Klasika, s chrenom, s jablkami, aj ako šalát. Všetky variácie vám zachutia
Urobte si na zimu zásoby obľúbenej zdravej prílohy, vychutnáte si ju k francúzskym zemiakom aj k rezňu.
Váš životabudič: 6 dobrých rád, vďaka ktorým vydrží pomletá káva dlhšie čerstvá
Mletá káva rýchlo stráca svoju úžasnú vôňu a chuť. Ako jej kvalitu uchovať čo najdlhšie?
So syrom, s mäsom, nátierkou aj v pirohoch: 12 receptov, ako si vychutnať hrozno trocha inak
Hrozno chutí nielen v sladkom koláči.
Francúzska cibuľačka: Stačí pár základných surovín, to najväčšie tajomstvo je v niečom úplne inom
Napriek jednoduchým ingredienciám sa stala pýchou francúzskej gastronómie. A odteraz bude vedieť prečo.
Letom svetom: 4 svetoznáme nátierky a dipy. Nekupujte ich ako polotovary, takto si urobíte domáce
Často sa dajú kúpiť v obchodoch ako polotovary, ale domáce sú predsa vždy lepšie.