Techniky podľa abecedy
Jednoduchý návod na originálnu vázu vyrobenú z gázy a natretú akrylovými farbami. Takto si môžete vyrobiť rôzne veľkosti podľa toho aký balón použijete.
Quilling je špeciálna technika skrúcania tenkých papierových prúžkov, z ktorých vznikajú rôzne obrazce. Ozdobu srdiečko zvládnu aj začiatočníci.
Jednoduchý nápad na každú párty. Už nikdy nikto nebude piť z môjho pohára! :)
Aj vám deti nosia z prechádzok plné vrecká “pokladov”, ktoré nájdu na chodníku? Keby som doma občas neprerieďovala naše škatuľky s “pokladmi”, mohli by sme tu mať už hotový kameňolom. Tak prečo nevyužiť pekné, zaujímavo tvarované či sfarbené okruhliaky aj takto!
Návod na trendy náhrdelník s príveskom hviezda. Prívesok je vyrobený z Pardo hmoty, ktorá je mäkká a ľahko sa s ňou pracuje. Aby výsledok bol ideálny a trvácny je potrebné ho zapiecť v rúre.
Voňať môžu po na Vianoce, Veľkú noc alebo po celý rok. Dá sa s nimi príjemne navoňať vankúš alebo aj celá izba.
Domček môžete kedykoľvek zložiť,lebo je ušitý z textilu a natiahnutý na stole.Takýto domček môžte ušiť so zbytkov látok a deti budú mať určite radosť.
Milujem dobre vino a rada tvorim. Tak som sa rozhodla spojit prijemne s uzitocnym. Uz davnejsie som chcela kupit nejaky obraz nad nasu policku s vinom a vyplnit prazdne miesto. Nakoniec som pri surfovani internetu nasla obrazky roznych vyrobkov z vinovych korkov. Tento napad ma hned zaujal. Dlho som sa rozhodovala aky styl a napis si zvolim a nakoniec to dopadlo takto. (pozn. dlzen na napise vino nechyba - je to latinsky nazov)
Ako jednoducho premenit staru papierovu lampu na novu... ;)
Mate veľa zbytkov rôznej vlny,tak ju využite takto .Základom je dvojfarebný štvorček.
Ak si chcete vyrobiť vlastný papierový pozdrav, nie je nič jednoduchšie. každý bude originál!
Jednoduchý návod ako si ľahko a rýchlo vyrobiť ihelníček zo starej šálky (môže byť aj prasknutá, vyštrbená alebo napríklad aj s prasknutým uškom) a hlavne bez šitia.
Pomerne jednoduchý nápad na oživenie stien kancelárie: pozháňajte si jednoduché rámiky a kancelárske potreby a pustite sa do toho!
Bolo to už dávnejšie, keď ma zaujal televízny program na ČT televízii, kde Jiřina Bohdalová vysvetľovala, ako si ona doma poradí s tým množstvom papiera, ktoré sa jej časom nahromadí. Prešiel istý čas a ja som na to zabudla. Len keď som koncom týždňa ukladala noviny,letáky, ponuky, časopisy, zrazu som si na pani Jiřinku spomenula. Ozaj, ako to hovorila? Ako to robila? A pustila som sa experimentovať a vydržalo mi to dodnes. Raz za týždeň "likvidujem" novinový papier na "Jiřinkin spôsob".
Každý šperk je proste originál, nedá sa napodobiť a to je na tejto technike, tak zaujímavé.
Ponúkame nápad ako si ozdobiť povedzme vianočný stromček bez toho, aby ste museli použiť rozbitné ozdoby.
Takto si ju zamilujete: 10x rebarbora v sladkých koláčoch, do ktorých sa jej kyslastá chuť náramne hodí
Stonky rebarbory už vykúkajú na záhradkách a ponúkajú sa do košíkov aj na tržniciach, tak ich určite neobíďte len tak.
Ako to teda je: Ohrievaný špenát je jedovatý! Mali naše babičky pravdu alebo nie?
Určite ste počuli o tom, že špenát treba zjesť hneď po uvarení, lebo ak ho znova zohrejete, môže vám uškodiť.
Obohaťte repertoár: V chladničke kuracie prsia a v hlave otázka, čo z nich zase navariť. 10 receptov, ktoré vám našepkajú...
Veď niečo vymyslím, nádejáte sa, keď do nákupného košíka vkladáte kuracie prsia.
Mali by ste vedieť: Zabudli ste predhriať rúru? Vieme, kedy to nevadí a kedy bez predhrievania nič dobré neupečiete!
Sú jedlá, ktorým ani studená rúra na začiatku pečenia neublíži, ale aj také, pre ktoré to môže znamenať pohromu.
Gurmán Award 2024: Najlepšie reštaurácie a šéfkuchári sú v Bratislave a pod Tatrami
Michelin, najuznávanejší svetový bedeker reštaurácií, na Slovensko ešte stále neprišiel, to však neznamená, že slovenské reštaurácie a šéfkuchárov nikto neoceňuje.