Techniky podľa abecedy
Ponúkame nápad ako si ozdobiť povedzme vianočný stromček bez toho, aby ste museli použiť rozbitné ozdoby.
Ktorá z nás by nechcela originálne náušnice, take, aká nemá žiadna iná. Netreba na to mnoho – hlavne stačí dobrý nápad, ktorý nám potom môže viseť na uchu.
Úložných priestorov nie je nikdy dosť. A aby boli aj dobre zorganizované, veci v nich prehľadne uložené a zároveň farebne zaujímavé, môžeme na to využiť netradičné debničky - šuflíčky.
Na potreby na šitie (gombíky, gumičky, ...), či drobnosti do dielne (klince, skrutky, matice, ...) na to všetko sa zídu staré kovové dózy. Môžu sa však využiť aj ako nádoby na perá a ceruzky alebo vonkajšie kochlíky pre izbové rastliny.
Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že výroba šperku z drôtiku je komplikovaná. Stačia však len trošku zručné ruky a všetko sa zdá byť hneď jednoduchšie.
Ak máte doma vášnivých malých kresličov, určite po nich zostávajú neostrúhateľné zvyšky pasteliek. Tak sem s nimi, pripravíme si z nich jednoduchý obrázok.
Ani obyčajný hliníkový kahanček za pár centov nemusí zostať nudný. Dá sa okrášliť tak, že na neho nebudete potrebovať ani svietnik.
Istotne máte doma kopec vecí, ktoré vás už buď omrzeli alebo sa vám od začiatku nepáčili, tak ste ich rovno pichli do škatule s vysačkou “NEPOUŽITEĽNÉ“. Nič však nie je stratené a všetko sa dá vylepšiť, ozvláštniť, obnoviť či zrecyklovať. Na tento účel nie je nič lepšie ako samolepiaca fólia.
Ak vás omrzelo klasická predveľkonočná príprava kraslíc, ponúkame vám rýchly, lacný a jednoduchý postup na prípravu kraslicového kuriatka. Môžete si ich vyrobiť celý kurín – každé inak sfarbené.
Bola by škoda nevyužiť krásnu slimačiu ulitu alebo nejakú inú pôvabnú prírodninu: mušľu, kamienok, vetvičku alebo vysušenú rastlinku.
10x domáci chlieb: Nie len taký obyčajný, upečte si vylepšený orieškami, syrom či zeleninou
Tieto jedinečné bochníky sú dôkazom, že aj pri pečení chlebíka je priestor na kreativitu. Pozrite sa, čím všetkým ich môžete ozvláštniť.
Rýchla chuťovka: Ostali vám kyslé uhorky? Spravte si jednoduchý snack, ktorý valcuje internet
Ak máte v chladničke otvorený pohár s uhorkami, tento virálny hit foodblogerov vám s nimi pomôže.
Rozkošné madlenky: 9 receptov na chutné francúzske pečivo v tvare mušle
Na raňajky, na desiatu, aj ako dezert ku káve či k čaju.
Všetko, čo ste nevedeli o mangolde: Vyzerá ako dúha, chutí ako špenát a dá sa pestovať aj v kvetináči
Možno ste mangold ešte nikdy v kuchyni nepoužili, ale táto listová zelenina plná vitamínov a vlákniny určite stojí za zoznámenie.
Vylepší aj vývar: 12 receptov, v ktorých využijete bohatú chuť parmezánu. Ani tvrdá kôrka nepríde nazmar!
Univerzálnosť parmezánu je naozaj veľkolepá.