Účel použitia
Ponúkame nápad ako si ozdobiť povedzme vianočný stromček bez toho, aby ste museli použiť rozbitné ozdoby.
Aj vy máte doma kopu starých CD bez obalu? Tak si obal jednoducho vyrobte.
Pestré steny, namaľované s fantáziou, zdôrazňujú individualitu každého bytu. Sú rôzne techniky ako napríklad, pomocou šablóny, špongie, pečiatok, nálepiek alebo iných dekoratívnych prvkov.
Ani obyčajný hliníkový kahanček za pár centov nemusí zostať nudný. Dá sa okrášliť tak, že na neho nebudete potrebovať ani svietnik.
Máte rodinnú oslavu a potrebujete väčšie množstvo podnosov na stopke a nechcete ich kupovať? Jednoducho si ich vyrobte zo starších vyradených podnosov a pohárov, ktoré už aj tak (z nejakého dôvodu) nepoužívate.
Istotne máte doma kopec vecí, ktoré vás už buď omrzeli alebo sa vám od začiatku nepáčili, tak ste ich rovno pichli do škatule s vysačkou “NEPOUŽITEĽNÉ“. Nič však nie je stratené a všetko sa dá vylepšiť, ozvláštniť, obnoviť či zrecyklovať. Na tento účel nie je nič lepšie ako samolepiaca fólia.
Ak vás omrzelo klasická predveľkonočná príprava kraslíc, ponúkame vám rýchly, lacný a jednoduchý postup na prípravu kraslicového kuriatka. Môžete si ich vyrobiť celý kurín – každé inak sfarbené.
Aj vám sa už na výletoch a dovolenkách stalo, že ste potrebovali nabiť mobilný telefón, elektrickú zásuvku ste síce našli, ale telefón nebolo kde položiť? Vyskúšajte tento cestovateľský trik a vyrobte si vlastnoručne držiak, hoci aj zo škatuľky od džúsu :)
Vyrobte si peknú zimnú krajinku, ako dekoráciu za minimum času a s minimom pomôcok.
Takto si ju zamilujete: 10x rebarbora v sladkých koláčoch, do ktorých sa jej kyslastá chuť náramne hodí
Stonky rebarbory už vykúkajú na záhradkách a ponúkajú sa do košíkov aj na tržniciach, tak ich určite neobíďte len tak.
Ako to teda je: Ohrievaný špenát je jedovatý! Mali naše babičky pravdu alebo nie?
Určite ste počuli o tom, že špenát treba zjesť hneď po uvarení, lebo ak ho znova zohrejete, môže vám uškodiť.
Obohaťte repertoár: V chladničke kuracie prsia a v hlave otázka, čo z nich zase navariť. 10 receptov, ktoré vám našepkajú...
Veď niečo vymyslím, nádejáte sa, keď do nákupného košíka vkladáte kuracie prsia.
Mali by ste vedieť: Zabudli ste predhriať rúru? Vieme, kedy to nevadí a kedy bez predhrievania nič dobré neupečiete!
Sú jedlá, ktorým ani studená rúra na začiatku pečenia neublíži, ale aj také, pre ktoré to môže znamenať pohromu.
Gurmán Award 2024: Najlepšie reštaurácie a šéfkuchári sú v Bratislave a pod Tatrami
Michelin, najuznávanejší svetový bedeker reštaurácií, na Slovensko ešte stále neprišiel, to však neznamená, že slovenské reštaurácie a šéfkuchárov nikto neoceňuje.