Účel použitia
Aj vy máte averziu na chemické postreky? Tak vyskúšajte eko-postrek, ktorý používala už moja babka :)
Tento návod si vyžaduje dlhší čas, aby sa dal praktizovať, tak ho pridávam už teraz, aby sa dal použiť na jeseň a následne aj na jar.
Vyrobte si ekologickú pascu na myši :) Každý rok na jeseň sa nám nasťahujú do záhradného domčeka myši a nikdy nevieme ako sa ich zbaviť (teda ak si odmyslíme drastickejšie metódy odchytu). No a raz prišiel manžel s týmto nápadom, ktorý mu poradil kolega v práci. Ak chcete, vyskúšajte :)
Keď som tento nápad videla na Pintereste okamžite ma zaujal. Krmítko z plastovej fľaše a starej varechy zvládnu s menšou pomocou aj deti.
Odrežeme jednu bočnú stranu z flaše (tú odrezanú časť použijeme ako tácku pod kvetináč), nasypeme hlinu a nasadíme čo len chceme.
Vyrobte si závesný kvetináč z plastovej fľaše, s ktorým si môžete skrášliť napríklad aj nejaký starý plot...
Je čas svadieb a promócií. Ak chceme, mať krásne kvety vo váze aj aby nám vydržali dlhšie, tu je pár rád ako na to.
Nedávno pribudol do našej rodiny malý hyperaktívny ušatý nezbedník, ktorý miluje pohyb a hry (na rozdiel od všetkých psíkov, ktorých sme mali pred ním) a tak sme mu vyrobili domáce cvičisko na agility. Agility je kynologický šport, pri ktorom pes pod vedením psovoda prekonáva prekážky rozostavané na parkúre v poradí, ktoré určí rozhodca. Viac info: Wikipédia
Aj vám je vždy ľúto vtáčikov v treskúcej zasneženej zime? Vyrobte im jednoduché krmítko z plechovky.
Nápad, ako si doslova z ničoho a za pár eur urobiť mini záhradku v kvetináči, a to nielen deťom pre radosť. Na internete nájdete množstvo takýchto "rozprávkových" mini záhrad (fairy gardens) od jednoduchých naivne detských prevedení až po skutočné umelecké dielka v štýle japonských záhrad. Pozrite si tú moju...
Chcete vedieť ako prilákať motýle do vašej záhrady? Vysaďte tie správne rastliny a urobte si motýliu záhradu.
Takto si ju zamilujete: 10x rebarbora v sladkých koláčoch, do ktorých sa jej kyslastá chuť náramne hodí
Stonky rebarbory už vykúkajú na záhradkách a ponúkajú sa do košíkov aj na tržniciach, tak ich určite neobíďte len tak.
Ako to teda je: Ohrievaný špenát je jedovatý! Mali naše babičky pravdu alebo nie?
Určite ste počuli o tom, že špenát treba zjesť hneď po uvarení, lebo ak ho znova zohrejete, môže vám uškodiť.
Obohaťte repertoár: V chladničke kuracie prsia a v hlave otázka, čo z nich zase navariť. 10 receptov, ktoré vám našepkajú...
Veď niečo vymyslím, nádejáte sa, keď do nákupného košíka vkladáte kuracie prsia.
Mali by ste vedieť: Zabudli ste predhriať rúru? Vieme, kedy to nevadí a kedy bez predhrievania nič dobré neupečiete!
Sú jedlá, ktorým ani studená rúra na začiatku pečenia neublíži, ale aj také, pre ktoré to môže znamenať pohromu.
Gurmán Award 2024: Najlepšie reštaurácie a šéfkuchári sú v Bratislave a pod Tatrami
Michelin, najuznávanejší svetový bedeker reštaurácií, na Slovensko ešte stále neprišiel, to však neznamená, že slovenské reštaurácie a šéfkuchárov nikto neoceňuje.