Materiály podľa abecedy
Šujtáš/sutaška/soutache ako lemovacia technika v minulosti zdobila odevy v mnohých krajinách sveta. Ide o textilnú šnúrku, ktorá je splietaná z niekoľkých tenučkých vláken do tvaru vrkoča – rybej kosti.V strede vzniká linka, v ktorej sa šujtášky k sebe zošívajú. V súčasnosti sa čoraz väčšej obľube tešia šité šujtášové šperky. Šujtášky sa kombinujú s rôznymi druhmi kabošónov, minerálov,kryštálov, korálok a iných materiálov.Jemným, no pevným šitím sa vytvárajú šperky rôznorodých tvarov a veľkostí.
U nás máme na dvore svoju studňu ,tak menšia zdobenie na nej,aby zapadla do skalky.
Existuje veľa krásnych materiálov a doplnkov do záhrady ale sú cenovo dosť náročné. Našu záhradku si upravujeme sami a toto je jeden nápad, ktorý manžel niekde videl a tak sme ho zrealizovali. Dá sa urobiť z plochých kameňov, drevených klátikov a nám zostali dlažobné kocky, tak sme slimáka vytvorili z nich. Veľkosť je asi 200x120cm a je oválneho tvaru.
Supetar je hlavné mesto chorvátskeho ostrova Brač. Odtiaľ som si priniesla materiál aj nápad ako ho využiť.
Aj vám deti nosia z prechádzok plné vrecká “pokladov”, ktoré nájdu na chodníku? Keby som doma občas neprerieďovala naše škatuľky s “pokladmi”, mohli by sme tu mať už hotový kameňolom. Tak prečo nevyužiť pekné, zaujímavo tvarované či sfarbené okruhliaky aj takto!
Aj rôzne kamienky - okruhliaky sa dajú použiť ako dekoratívne predmety. Dá sa na ne maľovať alebo - ako sme to robili my - lepiť.
Paradajky v skle: 10 najklikanejších receptov na domáci kečup
Krásna farba, najlepšia chuť a žiadne zahusťovadlá, stabilizátory ani konzervanty.
Svieža oslava: 13x letné narodeninové torty s ovocím
Ak máte doma oslávenca, ktorý má narodeniny v lete, prispôsobte tomu aj tortu pre neho.
Zdravšie z mrazničky: Myslíte si, že mrazené potraviny sú menej hodnotné? Omyl, pri niektorých je to presne naopak
Existujú druhy ovocia, zeleniny či pečiva, ktoré sú po zmrazení ešte zdravšie.
10x čučoriedkový cheesecake: Pečený či nepečený, podávajte vždy vychladený!
O cheesecakoch platí, že najlepšie chutia po výdatnom pobyte v chladničke.
Sušený cmar: Nekazí sa a je stále poruke. Viete, ako s ním narábať?
Ak radi objavujete nové suroviny do kuchyne, sušený cmar vás zaujme.