Materiály podľa abecedy
Šujtáš/sutaška/soutache ako lemovacia technika v minulosti zdobila odevy v mnohých krajinách sveta. Ide o textilnú šnúrku, ktorá je splietaná z niekoľkých tenučkých vláken do tvaru vrkoča – rybej kosti.V strede vzniká linka, v ktorej sa šujtášky k sebe zošívajú. V súčasnosti sa čoraz väčšej obľube tešia šité šujtášové šperky. Šujtášky sa kombinujú s rôznymi druhmi kabošónov, minerálov,kryštálov, korálok a iných materiálov.Jemným, no pevným šitím sa vytvárajú šperky rôznorodých tvarov a veľkostí.
U nás máme na dvore svoju studňu ,tak menšia zdobenie na nej,aby zapadla do skalky.
Existuje veľa krásnych materiálov a doplnkov do záhrady ale sú cenovo dosť náročné. Našu záhradku si upravujeme sami a toto je jeden nápad, ktorý manžel niekde videl a tak sme ho zrealizovali. Dá sa urobiť z plochých kameňov, drevených klátikov a nám zostali dlažobné kocky, tak sme slimáka vytvorili z nich. Veľkosť je asi 200x120cm a je oválneho tvaru.
Supetar je hlavné mesto chorvátskeho ostrova Brač. Odtiaľ som si priniesla materiál aj nápad ako ho využiť.
Aj vám deti nosia z prechádzok plné vrecká “pokladov”, ktoré nájdu na chodníku? Keby som doma občas neprerieďovala naše škatuľky s “pokladmi”, mohli by sme tu mať už hotový kameňolom. Tak prečo nevyužiť pekné, zaujímavo tvarované či sfarbené okruhliaky aj takto!
Aj rôzne kamienky - okruhliaky sa dajú použiť ako dekoratívne predmety. Dá sa na ne maľovať alebo - ako sme to robili my - lepiť.
Babky, toto im navarte: 10 jedál pre vnúčatá na prázdninách, nad ktorými nebudú ohŕňať nos
Pristáli u vás vnúčatá na prázdniny a rozmýšľate, čo im budete variť, keď sú také prieberčivé?
Holandská omáčka za pár minút: Únavné šľahanie nad parou a riziko, že sa zrazí budú minulosťou. Takto sa vždy sa podarí
Klasickou metódou sa príprava jemnej krémovej omáčky nemusí vždy skončiť víťazne. Dá sa však urobiť aj jednoduchšie.
To naj z Varecha.sk: 7 najčítanejších receptov na marhuľový džem. Topkou je recept bývalej konzervárky, len z ovocia a cukru
Ak sa chystáte robiť džem z marhúľ, prečítajte si všetky dobré rady, ktoré nájdete v najúspešnejších receptoch v celej histórii nášho portálu.
Rozdeľuj a panuj: Stehienka, krídelká, prsia, chrbát aj drobky. 10 tipov, čo navariť z jedného kuraťa
Ak rozdelíte celé kurča na jednotlivé porcie, získate tak pestrú paletu mäsových častí, z ktorých môžete uvariť najrôznejšie jedlá.
Poraďte si: Nemáte zmrzlinovač ani formičky na nanuky? Tipy, ako si urobiť domácu zmrzlinu aj bez nich
Na prípravu vlastnej zmrzliny nepotrebujete žiadne extra pomôcky. Stačí vám len pár bežných surovín a chuť experimentovať.