Materiály podľa abecedy
Soutache náušnice (videopostup) Vaše Šujtáš/sutaška/soutache ako lemovacia technika v minulosti zdobila odevy v mnohých krajinách sveta. Ide o textilnú šnúrku, ktorá je splietaná z niekoľkých tenučkých vláken do tvaru vrkoča – rybej kosti.V strede vzniká linka, v ktorej sa šujtášky k sebe zošívajú. V súčasnosti sa čoraz väčšej obľube tešia šité šujtášové šperky. Šujtášky sa kombinujú s rôznymi druhmi kabošónov, minerálov,kryštálov, korálok a iných materiálov.Jemným, no pevným šitím sa vytvárajú šperky rôznorodých tvarov a veľkostí.
Zdobená studňa Vaše U nás máme na dvore svoju studňu ,tak menšia zdobenie na nej,aby zapadla do skalky.
Slimák na kvety Vaše Existuje veľa krásnych materiálov a doplnkov do záhrady ale sú cenovo dosť náročné. Našu záhradku si upravujeme sami a toto je jeden nápad, ktorý manžel niekde videl a tak sme ho zrealizovali. Dá sa urobiť z plochých kameňov, drevených klátikov a nám zostali dlažobné kocky, tak sme slimáka vytvorili z nich. Veľkosť je asi 200x120cm a je oválneho tvaru.
Spomienka na Chorvátsko Vaše Supetar je hlavné mesto chorvátskeho ostrova Brač. Odtiaľ som si priniesla materiál aj nápad ako ho využiť.
Kamenné figúrky Vaše Aj vám deti nosia z prechádzok plné vrecká “pokladov”, ktoré nájdu na chodníku? Keby som doma občas neprerieďovala naše škatuľky s “pokladmi”, mohli by sme tu mať už hotový kameňolom. Tak prečo nevyužiť pekné, zaujímavo tvarované či sfarbené okruhliaky aj takto!
Kamienky s obrázkami Vaše Aj rôzne kamienky - okruhliaky sa dajú použiť ako dekoratívne predmety. Dá sa na ne maľovať alebo - ako sme to robili my - lepiť.
Bez škrupinky: 13 receptov na orechové koláče. Tradičné, aj o akých ste ešte nepočuli
Vlašské orechy sú nielen zdravé, ale aj ohromne chutné. A v koláčoch dvojnásobne!
Moderátorka Simona Frantová: Šéfkuchári sa pousmejú nad tým, ako ich dirigujem
Autorka televíznych relácií Chutné Slovensko a Tajomstvá Slovenska sa pri svojej práci naučila variť tatarčane pirohy, piecť langoše či údiť rybu.
10x šúľance naslano: S kapustou, bryndzou, mäsom, so slaninou alebo syrom. Otestujte, s čím budú najchutnejšie!
Šúľance naslano ponúkajú oveľa viac chuťových možností ako tie sladké.
Hádanka dňa: Rôzny tuk, rôzne mafiny. Budú lepšie s olejom alebo s maslom?
Vláčne či krehké, vysoké či nízke alebo rýchlejšie hotové. To všetko závisí od toho, aký druh tuku použijete do cesta na mafiny.
Jablkové záviny: Tradičné kysnuté, ale aj rýchle z pivného či šľahačkového cesta
Chutný závin so šťavnatou jablkovou plnkou sa dá upiecť rôzne.
Mohlo by vás zaujímať: