Materiály podľa abecedy
Pomaly prichádza čas zabaliť darčeky. Pre Vašu inšpiráciu a sme pripravili 6 nápadov pre najmilšie vianočné balíčky!
Sviatky sa nezadržateľne blížia, preto s Vami zdieľame inšpirácie na prípravu vlastných dekorácií inšpirovaných Santa Clausom.
Zo špeciálneho krepového papiera je možné vyrobiť aj kvety. Ako na to, sa pozrite vo videonávode.
Toto bol spontánny chvíľkový nápad keď som vyraďovala menšiu panvicu, ktorá už neslúžila svojmu účelu - skrsla mi v hlave myšlienka vyskúšať servítkovú techniku aj na tomto kúsku riadu.
Z papiera sa veľmi jednoducho dá vyrobiť košík. Ako na to? Pozrite si návod.
Kytice nemusia byť len zo živých kvetov, ale aj z papiera. Pozrite si ako vyrobiť papierovú kvetinku technikou origami. Kvetiny môžete naaranžovať do dekoračných krabičiek a krásny darček je na svete.
Takúto dózičku som podarovala babke k 70-tke. Jej príprava je jednoduchá a originálna, navyše do tejto dózy môžete zabaliť čokoľvek, čo má Váš oslávenec rád. :)
Tieto veľkonočné vajíčka majú jednoduchú "výrobu", zvládnu ju aj šikovné deti.
Niekoľko rokov nazad som priesady sadila do umelých kelímkov. Najnovšie som skúsila takto do novín. Rastlinka sa zakorení a zasadiť môžem aj s novinami, ktoré sa v zemi rozložia.
Celý postup výroby menoviek nájdete vo videu. Priamo v popisku YouTube videa si môžete stiahnuť jednotlivé komponenty na tvorbu menoviek. Nechýba ani šablóna s presnými rozmermi, ktorá Vám uľahčí prácu.
Adventný svietnik, ktorý som spravila z konárov a vyumývaných prázdnych pohárov od sviečok...
Baba na plechu: 11x haruľa, úžasné jedlo zo zemiakov, ktoré majú gazdinky radšej než placky. Prečo?
Dôvod je čisto prozaický. Zemiaková baba alebo haruľa, ako sa jej niekde zvykne hovoriť, chutí podobne ako placky, ale vyžaduje si oveľa menej roboty.
Pred pečením: Orechy nestačí len pomlieť. Spravte s nimi toto a vaše vianočné koláčiky budú ešte chutnejšie
Skôr než mandle, lieskovce či vlašské orechy pridáte do cesta či krému, podrobte ich pár prípravným krokom. Odmenia sa vám extra chuťou a vôňou.
Národný salón - TOP 100 slovenských vín
Biele, červené, ružové, sladké, tokajské, šumové či perlivé- prinášame aktuálny prehľad najlepších slovenských vín.
Medové rezy, parížske rožky, linecké aj laskonky: 12 obľúbených vianočných dobrôt v karamelovej verzii
Ak ľúbite chuť karamelu, prepašujte ju tento rok aj do tradičných sviatočných koláčikov.
Aromatický klenot: Už ste počuli o tonka fazuli? Stačí jej len štipka a s vaším jedlom sa budú diať veci...
Tento jedinečný maličký plod dokáže vyšvihnúť sladké aj slané pokrmy na novú úroveň.
Mohlo by vás zaujímať: