Účel použitia
Nalepte na stenu, zaveste, ozdobte darček, taniere pri slávnostnej večeri, podarujte, potešte. Jednoduchá výroba za približne 10 minút...
Čo poviete na takýchto škriatkov, ak máte čečinu môžete si urobiť.
Nechala som sa inšpirovať internetom a vytvorila som si vlastný stromček.
Mám vianočné ozdoby, ktoré tento rok na stromček nedám a tak som si vymyslela niečo, aby som ich využila a taktiež aj ozdobené vedrá ako kvetináče, ktoré využívam po celý rok a teraz ako podstavec pod stromčeky, ktoré som si urobila.
Táto čiapka bola zhotovená pre deti základnej školy do triedy na Mikuláša. Môžete takúto mikulášsku čiapku zhotoviť na princíp adventného kalendára. Každý deň jeden cukrík a deti tak môžu počítať koľko dní chýba do Vianoc :)
Zázvor je obľúbená pochúťka. Stretnete sa aj s názvom ďumbier. Je to vlastne teplomilná rastlina, používa sa koreň. Očistí sa od šupky a nakrája. Je aromatický, štipľavý a hlavne veľmi zdravý. Vyrábajú sa z neho kandizované cukríky, sušený prášok, čaje... Na pohár čaju Vám postačí štipka. Nebolo by úžasné mať ho doma na okne a môcť si kedykoľvek trochu odrezať? Vyskúšala som toto neobyčajné pestovanie, je to nenáročné a môžete sa tak zabaviť aj so svojimi deťmi :)
Väčšina z nás má doma Alpu. Je to vynikajúci pomocník na dezinfekciu, mastnú pleť, ale aj s kockou cukru pri prechladnutí. Poviete si, že je jednoduchšie ísť do obchodu a kúpiť si Alpu. Možno máte pravdu, no ukážem Vám, že najjednoduchšou výrobou kozmetiky je práve toto - domáca alpa alebo inak tinktúra. Použitie je rovnaké, je to aj požívateľné. VÝHODOU však je, že si môžete túto domácu zmes obohatiť o akékoľvek bylinky, ktoré Vám môžu pomôcť pri liečbe a prevencii.
Na youtube som našla video s háčkovanou vianočnou dečkou: https://www.youtube.com/watch?v=nH-nrd-dbRg&t=13s Dečku som háčkovala z bavlnenej priadze Snehurka. Spotrebovala som necelé dve klbká.
V skutočnosti nejde o porcelán, hoci finálna hmota sa po vysušení naň veľmi podobá. Studený porcelán k nám pricestoval z Argentíny, kde pred 100 rokmi obyvatelia vymysleli špeciálnu zmes kukuričného škrobu, lepidla, oleja a glycerínu, z ktorej pripravovali nádherné dekorácie a ozdoby. Dnes vieme, že je to úžasný hladký netoxický materiál, ktorý patrí k najpopulárnejším modelovacím materiálom na svete.
Objavil som kúsok voľného miesta v kuchynskej linke, tak som ho využil ako ďalší odkladací priestor.
Inšpirácia k nadchádzajúcemu vianočnému obdobiu pre štrikujúcich :) Veľkosť ihlíc si zvoľte sami podľa použitej vlny a počet očiek podľa požadovanej veľkosti vankúšika.
Miesta v kuchyni nie je nikdy dosť a koreničiek treba viac než dosť. Dvojitý držiak môže napomôcť.
Na polystyrénové gule je možné použiť aj servítkovú techniku a vyrobiť krásne a originálne vianočné gule.
Šúľance sú proste klasika slovenskej kuchyne: tvarohové, zemiakové, nasladko, naslano - vďačné jedlo, no niekoho odrádza zdĺhavá príprava. Kedysi dávno som videla na internete návod, ako si prácu s nimi urýchliť, a keďže stále poznám veľa ľudí, čo tento postup nepoznajú, pridávam ho na inšpiráciu :)
Asi každá z nás má doma brožúrky, či už od rôznych výrobcov pokrmov alebo iné reklamné brožúrky, recepty a iné, ktoré sa kopia a máme v nich neporiadok. Aj ja som taký mala, a tak som to riešila a už som spokojná.
Dnes som si už dokončila moju jesennú výzdobu tak Vám dávam tak trochu pre inšpiráciu alebo len na pozretie ako som si upravila moju terasu.
Kombinácia, ktorú nedáva každý: 11x mäso s ovocím. Tieto recepty vzbudia vášne!
Kým jedni kombináciu mäsa s ovocím milujú, iní by ju nedali do úst.
Už nikdy viac: Kožka na mlieku, to je strašiak z detstva. Ako zabrániť, aby sa pri varení vytvorila?
Existuje pár spôsobov, ktoré s nenávidenou kožou na mlieku skoncujú. Poznáte ich?
TOP augustové rebríčky: Najobľúbenejšie suroviny? Mak, slivky a cuketa. Pozrite si najlepšie recepty nielen z nich
Ktoré dobroty minulého mesiaca pritiahli najviac pozornosti? Kraľovali sezónne ingrediencie v sladkom prevedení.
Zelenina netradične: 5 dôvodov, prečo by ste mali do koláča pridať cviklu
Cvikla je jednou z najviac podceňovaných surovín v sladkej kuchyni. Viete, o čo vaše dezerty bez nej prichádzajú?
Buďte trendy: Fermentujte, je to jednoduché, zdravé a perfektne tak zužitkujete posledné kúsky zo záhrady
Urobte si originálne zásoby na zimu. Na domáce fermentovanie nepotrebujete žiadne špeciálne pomôcky ani skúsenosti.