Účel použitia
Ak myslíte ekologicky, ušite si vrecko na chlieb a pečivo. Môžete si ho vziať k pekárovi, alebo do obchodu a vložiť doň chlieb namiesto do obyčajného sáčku.
Ak kvetináč nemá odtok, je to problém, ktorý pomôže vyriešiť obyčajná hubka na riad.
Sú to kraslice dierkované a kombinované so servítkovou technikou
Vyberiem si vajíčko, na ktoré namaľujem vzor a potom ho vyvŕtam, vajíčko vložím do Sava, aby zlikvidovalo vo vajíčku kožičky a aby zostala len čistá škrupinka. Potom vajíčko vypláchnem vodou a dobre vysuším a posledný úkon je rozpustiť nad kahancom biely vosk a vajíčko vymaľujem.
Jednoduchý návod ako vyrobiť papierový košík na veľkonočné vajíčka. Použila som na prilepenie obojstrannú lepiacu pásku, takže nikde nebola ani kvapka lepidla. :)
Mala som zopár kúskov oblečenia s malým poškodením, ktoré neboli vhodné ani na charitu. Okrem toho máme aj psa, ktorý rád, veľa a hlavne všetko kúše. Tak som skúsila využiť „nenositeľné“ oblečenie a vyrobila som mu domácky uzol na hranie.
Pri prerábke starého sedliackeho domu uprednostňujem jednoduché napady a najmä drevo. Koryto je ideálne na vyplnenie kúta a vysokého stropu.
Tvorenie z papiera je nenáročné na materiál a špeciálne potreby, ale výsledok stojí za to. :)
Ak máte dáždnik čo Vám už neslúži dá sa využiť aj takto. Trochu som si vyzdobila balkón.
Veľká noc bez kuriatok by u nás ani nebola tým pravým tradičným sviatkom. Stačí trocha voľného času, žltá vlna na pletenie, kúsok kartónového papiera a červeného filcu, očká a kuriatka sú na svete.
Blíži sa Veľká noc a tak sa pomaly treba pripraviť na jej výzdobu. Ak uprednostňujete ručne vyrobené veľkonočné vajíčka, prinášam tip, ako jednoducho si ich môžete urobiť aj doma. A do práce môžete zapojiť aj svoje detičky alebo vnúčatká. Vajíčka som ozdobila podľa vlastnej fantázie metódou lepenia a pomocou špendlíkov.
Trochu som skúšala si urobiť úložnú krabičku. Ja som dala do nej okuliare, ktoré sme si s manželom vždy len tak položili kde prišlo. Teraz majú svoje miesto.
Jednoduchý domáci návod na zateplenie topánočiek zo spodu, keď je naozaj zima a vy chcete mať istotu, že nožičky budú odspodu v teple...
Pomocou háčika a vhodnej priadze sa dajú vykúzliť aj netradičné a krásne vianočné ozdoby. V mojich zvončekoch je kus tvorivej práce a fantázie. Inšpiráciu som síce čerpala z rôznych internetových stránok, napriek tomu je nakoniec každý zvonček jedinečný. Keď som sa naučila základné kroky ich háčkovania, prestala som kvôli absencii alebo nezrozumiteľnosti popisov podľa návodov postupovať a po prvých spoločných riadkoch som začala háčkovať aj podľa vlastnej fantázie.
V dome nám ostali ešte nejaké cenné srdcu haraburdky po babičke a môj poklad ich takto jednoducho využil a slúžia naozaj užitočne.
Príroda na jeseň je nádherná a prináša ľuďom veľa krásnych zážitkov a radosti. A ako si uchovať jej krásy? Vyrobiť dekoráciu plnú jej darov a plodov je jednou z možností. Preto som na potulkách po lese, blízkom okolí a v záhradke zozbieral krásne farebné lístie zo stromov, pridal zeleninu a ovocie zo záhradky a zaranžoval túto dekoráciu. Posúďte sami, ako sa mi to podarilo.
Vianočný stromček z marcipánu je nielen peknou dekoráciou, ale pre maškrtníkov chutnou mandľovou vianočnou dobrotou. Tomuto stromčeku sme však doma odolali všetci, lebo je v ňom kus mojej tvorivej práce, ktorá si vyžaduje fantáziu, trpezlivosť a šikovné ruky. Zato radosť z neho je o to väčšia.
Neprijemné, no niekedy aj boľavé a človek k ním príde, ani nevie ako. Ponúkam bezbolestné odstranenie bradavíc. Mám to viackrát vyskúšané a je to na 100 % učinné.
Kombinácia, ktorú nedáva každý: 11x mäso s ovocím. Tieto recepty vzbudia vášne!
Kým jedni kombináciu mäsa s ovocím milujú, iní by ju nedali do úst.
Už nikdy viac: Kožka na mlieku, to je strašiak z detstva. Ako zabrániť, aby sa pri varení vytvorila?
Existuje pár spôsobov, ktoré s nenávidenou kožou na mlieku skoncujú. Poznáte ich?
TOP augustové rebríčky: Najobľúbenejšie suroviny? Mak, slivky a cuketa. Pozrite si najlepšie recepty nielen z nich
Ktoré dobroty minulého mesiaca pritiahli najviac pozornosti? Kraľovali sezónne ingrediencie v sladkom prevedení.
Zelenina netradične: 5 dôvodov, prečo by ste mali do koláča pridať cviklu
Cvikla je jednou z najviac podceňovaných surovín v sladkej kuchyni. Viete, o čo vaše dezerty bez nej prichádzajú?
Buďte trendy: Fermentujte, je to jednoduché, zdravé a perfektne tak zužitkujete posledné kúsky zo záhrady
Urobte si originálne zásoby na zimu. Na domáce fermentovanie nepotrebujete žiadne špeciálne pomôcky ani skúsenosti.