Účel použitia
Tento venček nemôže chýbať na našom stole v čase adventu. Možno ešte niekoho inšpiruje, veď je len prvá adventná nedeľa...
Už niekoľko rokov robievame doma adventný veniec z medovníkového cesta. Ten tohtoročný ešte nemám hotový, ale tie dva dni pred začiatkom adventu sa môžte inšpirovať mojím postupom a fotkami z minulých rokov.
Tieto ozdoby sa vyrábajú jednorázovo a odkladajú sa na ďalšie roky. V prípade že chceme zmenu, stačí povyťahovať pôvodné ozdoby a vymeniť.
Nič nové, ale mám tak rada to mihotavé, teplé svetlo počas dlhých večerov. Tekvica nemusí byť len halloweenskym lampášom. Môže zdobiť komodu napríklad aj počas adventu ;-).
Skladovanie zeleniny alebo jedlo s vacsim mnozstvom cesnaku zanecha neprijemny zapach v nasich chladnickach.
Skúsila som urobiť takúto pomocku - nápad som videla na stránke INTERESANTO a nedalo mi nevyskúšať.Viem,že veľa s Vás povie taká blbosť ale kto nechce nech nepozerá-nečíta- nekomentuje a kto chce prosím tu je.
Vrchol mojej tvorivosti:-)) Ja ich využívam na nazbierané bylinky,ale využitie je široké.Už som aj darovala a kamarádky v nich majú:strukoviny,cukor,vločky,mak,semienka.....čokoľvek......Tieto krabice z kávy uprednostňujem preto,lebo majú vnútro uspôsobené na skladovanie potravín,sú potiahnuté nejakou fóliou.
Dospelý radi pijú kávu a niktorý používajú aj kávu do kávovaru Lavazzu espresso. A práve z týchto krabičiek si môžete vyrobiť krabičky na pastelky, gumičky, cukríky atď...
Tento košík som robila z opadaných listov ťahačky, neviem jej názov, ale teraz na jeseň má krásne sfarbené listy a dá sa s nimi veľmi dobre pracovať.
Výrobu takéhoto rámčeka zvládne aj predškolák a stačí na to pol hodinka!
Supetar je hlavné mesto chorvátskeho ostrova Brač. Odtiaľ som si priniesla materiál aj nápad ako ho využiť.
Na mrazenie byliniek používam uzatvárateľné vrecká. Dajú sa použiť opakovane aj prehľadne popísať. Skladujem ich uložené zvisle v jednom rade za sebou, tak sa ľahko hľadá. Aj sa bojím napísať, že podľa abecedy, aby ste si nemysleli, že som ako pán Monk, ale tak viem, do ktorej časti siahnuť ;-).
Pri čítaní komentárov k jednému môjmu svietniku ma napadlo, že možno nezaškodí pripomenúť si základné požiarne bezpečnostné pravidlá, ako zaobchádzať s horiacou sviečkou. Sú úplne jednoduché, len ich treba naozaj striktne dodržiavať! Onedlho bude Sviatok všetkých svätých, potom zase Vianoce, sviečky budeme zapaľovať v hojnom počte a preto myslím, že neuškodí trochu si ich pripomenúť ...
Známe aj nové: 11 výborných tipov, čo navariť z mletého mäsa
Mleté mäso je základom nepreberného množstva chutných jedál. A toto je len pár z nich pre vašu inšpiráciu.
Bez stresu a úrazu: Trik ako ošúpať tekvicu rýchlo a bezpečne
Šúpanie hokkaido alebo maslovej tekvice môže byť celkom náročné. Vďaka tomuto návodu ich však očistíte naozaj jednoducho.
Do školy aj do práce: 12x voňavé škoricové koláče do ruky
Tieto úžasné kúsky si môžete pribaliť do roboty k popoludňajšej káve alebo nimi vylepšiť školskú desiatu.
Rozlúsknite záhadu: Biely verzus oranžový čedar. Líši sa len ich farba, alebo aj chuť a kvalita?
Už ste niekedy stáli pred regálom plným syrov a nevedeli sa rozhodnúť, ktorému čedaru dáte prednosť?
Slaná aj sladká: 11x teplá večera zo starých rožkov. Takto určite nezostanú na ocot
Premeňte nevábne pečivo z predchádzajúcich dní na chutnú večeru.