Účel použitia
Tento venček nemôže chýbať na našom stole v čase adventu. Možno ešte niekoho inšpiruje, veď je len prvá adventná nedeľa...
Už niekoľko rokov robievame doma adventný veniec z medovníkového cesta. Ten tohtoročný ešte nemám hotový, ale tie dva dni pred začiatkom adventu sa môžte inšpirovať mojím postupom a fotkami z minulých rokov.
Tieto ozdoby sa vyrábajú jednorázovo a odkladajú sa na ďalšie roky. V prípade že chceme zmenu, stačí povyťahovať pôvodné ozdoby a vymeniť.
Nič nové, ale mám tak rada to mihotavé, teplé svetlo počas dlhých večerov. Tekvica nemusí byť len halloweenskym lampášom. Môže zdobiť komodu napríklad aj počas adventu ;-).
Skladovanie zeleniny alebo jedlo s vacsim mnozstvom cesnaku zanecha neprijemny zapach v nasich chladnickach.
Skúsila som urobiť takúto pomocku - nápad som videla na stránke INTERESANTO a nedalo mi nevyskúšať.Viem,že veľa s Vás povie taká blbosť ale kto nechce nech nepozerá-nečíta- nekomentuje a kto chce prosím tu je.
Vrchol mojej tvorivosti:-)) Ja ich využívam na nazbierané bylinky,ale využitie je široké.Už som aj darovala a kamarádky v nich majú:strukoviny,cukor,vločky,mak,semienka.....čokoľvek......Tieto krabice z kávy uprednostňujem preto,lebo majú vnútro uspôsobené na skladovanie potravín,sú potiahnuté nejakou fóliou.
Dospelý radi pijú kávu a niktorý používajú aj kávu do kávovaru Lavazzu espresso. A práve z týchto krabičiek si môžete vyrobiť krabičky na pastelky, gumičky, cukríky atď...
Tento košík som robila z opadaných listov ťahačky, neviem jej názov, ale teraz na jeseň má krásne sfarbené listy a dá sa s nimi veľmi dobre pracovať.
Výrobu takéhoto rámčeka zvládne aj predškolák a stačí na to pol hodinka!
Supetar je hlavné mesto chorvátskeho ostrova Brač. Odtiaľ som si priniesla materiál aj nápad ako ho využiť.
Na mrazenie byliniek používam uzatvárateľné vrecká. Dajú sa použiť opakovane aj prehľadne popísať. Skladujem ich uložené zvisle v jednom rade za sebou, tak sa ľahko hľadá. Aj sa bojím napísať, že podľa abecedy, aby ste si nemysleli, že som ako pán Monk, ale tak viem, do ktorej časti siahnuť ;-).
Pri čítaní komentárov k jednému môjmu svietniku ma napadlo, že možno nezaškodí pripomenúť si základné požiarne bezpečnostné pravidlá, ako zaobchádzať s horiacou sviečkou. Sú úplne jednoduché, len ich treba naozaj striktne dodržiavať! Onedlho bude Sviatok všetkých svätých, potom zase Vianoce, sviečky budeme zapaľovať v hojnom počte a preto myslím, že neuškodí trochu si ich pripomenúť ...
Vieme, ako ich vyriešiť: 5 najčastejších patálií pri príprave domácej majonézy
Čo všetko sa môže stať, keď sa rozhodnete urobiť si vlastnú majonézu a ako z každej šlamastiky von.
Nielen špenát: Tradícia diktuje jesť dnes niečo zelené. Pozrite sa, čo si môžete dať na tanier, sú tam aj halušky
Na zelený štvrtok by sme vraj mali konzumovať niečo zelené, aby sme boli zdraví.
Na sviatočný stôl: 10 klasických zákuskov, ktoré na Veľkú noc pečie celé Slovensko
Tieto koláčiky pečú na sviatky už celé generácie gazdiniek. Prečo? Lebo sú jednoducho úžasné!
Alkohol a kalórie: Čo piť, ak si chcete dopriať pohárik, ale nepribrať
Ak si strážite líniu, alebo vás Veľká noc zastihne v odtučňovačke, potom pozor nielen na jedlo, ale aj na alkohol.
Poriadna hostina: Domáca šunka, mortadela, nárez... Recepty na veľkonočné mäsové delikatesy
K sviatkom, a obzvlášť tým veľkonočným, patria nielen sladké koláčiky, ale aj chutné mäsové lahôdky.
Mohlo by vás zaujímať: