Účel použitia
Nalepiť nálepku na stenu je jednoduché postačí trošku trpezlivosti. Potrebujete nálepku s prenášacou fóliou (prenášacia fólia je už na nálepke z vrchnej strany) a rovný a nesavý povrch, na ktorý sa nálepka nalepí. (napr. rovná omietka alebo nábytok). Meter, vodováhu a ceruzu na nameranie, kam pôjde nálepka. Plastovú kartu (napr. starú platobnú alebo vernostnú kartu). Možno budete potrebovať nožnice, tenisovú loptičku, nádobu s vodou a handru.
Ideálny a veľmi jednoduchý spôsob, ako vyrobiť veľkonočného zajaca.
Zoberieme si dva dieliky a spojíme ich tretím, priložíme ďalší dielik, spojíme... vytvoríme akúsi hviezdu (1. a 2. rad po 4 biele dieliky)
Jednoduchý spôsob ako si vyrobiť sviečku z obyčajného pomaranča.
Nakreslíme si srdce, okolo neho si oblepíme okrúhle dieliky, takto si oblepíme 3 nakreslené srdcia. Dve z troch vyplníme- nalepíme dieliky(spodnú časť a vrchnú časť s ktorou krabičku budeme zakrývať).
Tento nápad ma zaujal na internete tak som to vyskúšala. Pripravujem si ho na Vianoce napr.: na záclony , na stromček , a hoc kde do interiéru.
Nápad pochádza z mojej hlavy , rada si skrášľujem domov aj rodine a známym. Pripravujem takéto venčeky na Vianoce , Veľkú noc , Jar , celoročný
na výrobu koberčeka som použila staré tričká, (ale môžeme aj tepláky), všetko nastriháme na pásiky, ja som strihala asi 3 až 4cm široké pásiky.
Základ srdca: 1. rad:7 bielych dielikov spájame zo 6 dielikmi bielej farby (2. rad)
Takéto dekorácie robím už niekoľko rokov. Podobný nápad s nejakými obmenami bol raz v časopise Dorka a to ma inšpirovalo, aby som si niečo podobné vytvorila. Mám rada dekorácie, ktoré sú jednoduchšie, menej nablýskané a tradičné.
Môžete použiť ako vianočné ozdoby na stromček alebo ako krabičky na drobné prekvapenia v 24-dňovom adventnom kalendári.
Tento návod som raz vymyslela preto, lebo som mala veľa pomletých orechov :) Je aj na mojom blogu :) BLOG: http://blogbysasa.blogspot.sk/
Zvykla som si z mnohých jadier avokáda vypestovať krásnu okrasnú izbovú vždy zelenú rastlinu. Podľa druhu avokáda má rastlina aj trocha iné listy. V minulosti som mala takúto okrasnú rastlinu vysokú skoro 1,5 metra, ale som nevedela a nechala som ju zhorieť od slniečka na loggii.
Sviecky roztop. Vriace nalej do poharov, kde je knot pripraveny tak, ze je zaviazany o spajdlu. Tak opakuj. Medzi poschodiami nehavame uschnut asi 10 minut. Hotovo! Teraz zapalime a je to ♥♥♥
S vankúšikmi - sovičkami sa stretávame dosť často. No chcela som ušiť vlastný vankúšik a keď som hľadala nejaký pekný strih, nenašla som nič čoby bolo podľa vlastných predstáv. Tak som sa rozhodla vytvoriť si sovičku takú akú chcem ja - s veľkými očami, špicatými uškami, vreckom na odkladanie drobností, a krídlami.
Takto si ju zamilujete: 10x rebarbora v sladkých koláčoch, do ktorých sa jej kyslastá chuť náramne hodí
Stonky rebarbory už vykúkajú na záhradkách a ponúkajú sa do košíkov aj na tržniciach, tak ich určite neobíďte len tak.
Ako to teda je: Ohrievaný špenát je jedovatý! Mali naše babičky pravdu alebo nie?
Určite ste počuli o tom, že špenát treba zjesť hneď po uvarení, lebo ak ho znova zohrejete, môže vám uškodiť.
Obohaťte repertoár: V chladničke kuracie prsia a v hlave otázka, čo z nich zase navariť. 10 receptov, ktoré vám našepkajú...
Veď niečo vymyslím, nádejáte sa, keď do nákupného košíka vkladáte kuracie prsia.
Mali by ste vedieť: Zabudli ste predhriať rúru? Vieme, kedy to nevadí a kedy bez predhrievania nič dobré neupečiete!
Sú jedlá, ktorým ani studená rúra na začiatku pečenia neublíži, ale aj také, pre ktoré to môže znamenať pohromu.
Gurmán Award 2024: Najlepšie reštaurácie a šéfkuchári sú v Bratislave a pod Tatrami
Michelin, najuznávanejší svetový bedeker reštaurácií, na Slovensko ešte stále neprišiel, to však neznamená, že slovenské reštaurácie a šéfkuchárov nikto neoceňuje.