Účel použitia
Raz ma na sociálnej sieti upútala výroba tohto kochlíku zo starej plechovky. Keďže sme nedávno prerábali dom, všetok potrebný materiál sme mali ešte zvýšený v garáži. Zohnať starú plechovku od sladkostí už nebol problém a chuť majstrovať prišla aj sama. Spôsobom , ktorý Vám ukážem je možné zrenovovať aj menšie konzervy trebárs od sekaných paradajok. Vyskúšajte.
Aj vy máte averziu na chemické postreky? Tak vyskúšajte eko-postrek, ktorý používala už moja babka :)
Vyrobte si ekologickú pascu na myši :) Každý rok na jeseň sa nám nasťahujú do záhradného domčeka myši a nikdy nevieme ako sa ich zbaviť (teda ak si odmyslíme drastickejšie metódy odchytu). No a raz prišiel manžel s týmto nápadom, ktorý mu poradil kolega v práci. Ak chcete, vyskúšajte :)
Keď som tento nápad videla na Pintereste okamžite ma zaujal. Krmítko z plastovej fľaše a starej varechy zvládnu s menšou pomocou aj deti.
Odrežeme jednu bočnú stranu z flaše (tú odrezanú časť použijeme ako tácku pod kvetináč), nasypeme hlinu a nasadíme čo len chceme.
Vyrobte si závesný kvetináč z plastovej fľaše, s ktorým si môžete skrášliť napríklad aj nejaký starý plot...
Je čas svadieb a promócií. Ak chceme, mať krásne kvety vo váze aj aby nám vydržali dlhšie, tu je pár rád ako na to.
Nápad, ako si doslova z ničoho a za pár eur urobiť mini záhradku v kvetináči, a to nielen deťom pre radosť. Na internete nájdete množstvo takýchto "rozprávkových" mini záhrad (fairy gardens) od jednoduchých naivne detských prevedení až po skutočné umelecké dielka v štýle japonských záhrad. Pozrite si tú moju...
Jednoduchý starý trik na uskladnenie cibule, ktorý používala už moja babka. Minulý rok som ho dokonca videla aj na nejakej facebookovej stránke. Zdá sa, že staré nápady našich babičiek sa vracajú späť :)
Voňavé a sýte: 13 receptov na jedlá, v ktorých excelujú hríby
Hubárska sezóna je tu a s ňou chutné dobroty z čerstvých suchohríbov či dubákov.
Cesto s droždím: Najlepšie kysne v teple, ale dokáže to aj v chladničke. A vaše koláče to môže zachrániť...
Stáva sa to. Cesto zamiesené a vy musíte náhle odísť.
Kysnutý, krehký aj nadýchaný: 10 receptov na tie najchutnejšie čučoriedkové koláče
Samotné čučoriedky sa dajú jesť po hrstiach, ale nabažiť sa ich nebudete vedieť ani v týchto fantastických koláčoch.
Zužitkujte všetko: Aj karfiolové listy sa dajú jesť. Čo si z nich môžete pripraviť?
Kým s hlavičkou karfiolu si v kuchyni poradiť vieme, jeho zelené listy zostávajú na ocot.
Zdravie z prírody: Domáce produkty z plodov čiernej bazy. Uvarte si lekvár, sirup či likér
Kým na začiatku leta sme zbierali kvety bazy, na jeho záver si môžeme užiť jej plody.
Mohlo by vás zaujímať: