Materiály podľa abecedy
Vyrábanie sviečok je nielen kreatívnym a upokojujúcim koníčkom, ale tiež skvelým spôsobom, ako pridať do vášho domova kúsok prírodnej krásy.* V tomto návode vám ukážem, ako si jednoducho vyrobiť sviečku v tvare ruže z včelieho vosku pomocou silikónovej formy. Tento proces je ideálny pre začiatočníkov aj skúsených výrobcov sviečok.
Prečo je tento postup taký jednoduchý? Nepotrebujete mixér! Vážne. Každý rok si aspoň raz vyrobím domáci krém. Viem, je tu už zopár receptov na výrobu domácich krémov, ale tento môj je predsa jedinečný, pretože suroviny použité na výrobu sú iné, pridala som podľa toho, čo som našla a vymyslela :)
Vyberiem si vajíčko, na ktoré namaľujem vzor a potom ho vyvŕtam, vajíčko vložím do Sava, aby zlikvidovalo vo vajíčku kožičky a aby zostala len čistá škrupinka. Potom vajíčko vypláchnem vodou a dobre vysuším a posledný úkon je rozpustiť nad kahancom biely vosk a vajíčko vymaľujem.
Decoupage na sviečku je veľmi jednoduchá. Treba vám k tomu len ryžový papier, oheň a lyžičku. Pozrite si video a zistíte, že to hravo zvládnete.
Pred časom som sem dala návod ako preniesť fotografiu pomocou lepiacej pásky. Trochu pracný spôsob, ale účinný. Nedávno som videla lepší a tak som znova vyskúšala a to nie len na tvrdý podklad, ale aj na látku. No najviac sa mi páči maselnička s pierkom.
Sviečky z včelích plátov patria k Vianociam. Pripravili sme návod na sviečku v tvare ruže.
Sviecky roztop. Vriace nalej do poharov, kde je knot pripraveny tak, ze je zaviazany o spajdlu. Tak opakuj. Medzi poschodiami nehavame uschnut asi 10 minut. Hotovo! Teraz zapalime a je to ♥♥♥
Chcete využiť vosk zo starých sviečok? Vyrobte si nové sviečky.
Čo poviete na takýto jednoduchý svietnik? Našla som to dnes na internete a napadlo ma, že by sa to mohlo niekomu v lete hodiť. Ak má dve metličky na šľahanie a jednu nepoužíva može takto využiť.
K Vianociam určite patrí aj vôňa medu. Aby sa vám celý byt rozvoňal ako plná miska medu, pripravili sme tento návod na výrobu sviečky z včelích plátov. Výroba je jednoduchá a zvládnu to aj malí pomocníci. :)
Čas adventu sa blíži a s ním spojené adventné sviece na mnoho spôsobov. Toto je moja tohoročná dekorácia, pri ktorej nám efektne poslúži alobal, možnože aj z obľúbenej čokolády...
Pri čítaní komentárov k jednému môjmu svietniku ma napadlo, že možno nezaškodí pripomenúť si základné požiarne bezpečnostné pravidlá, ako zaobchádzať s horiacou sviečkou. Sú úplne jednoduché, len ich treba naozaj striktne dodržiavať! Onedlho bude Sviatok všetkých svätých, potom zase Vianoce, sviečky budeme zapaľovať v hojnom počte a preto myslím, že neuškodí trochu si ich pripomenúť ...
Na stekanie sviečky má vplyv niekoľko faktorov. Ako zabrániť stekaniu sviečky?
Voňavé a sýte: 13 receptov na jedlá, v ktorých excelujú hríby
Hubárska sezóna je tu a s ňou chutné dobroty z čerstvých suchohríbov či dubákov.
Cesto s droždím: Najlepšie kysne v teple, ale dokáže to aj v chladničke. A vaše koláče to môže zachrániť...
Stáva sa to. Cesto zamiesené a vy musíte náhle odísť.
Kysnutý, krehký aj nadýchaný: 10 receptov na tie najchutnejšie čučoriedkové koláče
Samotné čučoriedky sa dajú jesť po hrstiach, ale nabažiť sa ich nebudete vedieť ani v týchto fantastických koláčoch.
Zužitkujte všetko: Aj karfiolové listy sa dajú jesť. Čo si z nich môžete pripraviť?
Kým s hlavičkou karfiolu si v kuchyni poradiť vieme, jeho zelené listy zostávajú na ocot.
Zdravie z prírody: Domáce produkty z plodov čiernej bazy. Uvarte si lekvár, sirup či likér
Kým na začiatku leta sme zbierali kvety bazy, na jeho záver si môžeme užiť jej plody.