Techniky podľa abecedy
Advent mám veľmi rada. Všade hrajú vianočné pesničky, začínam piecť vianočné koláče a snažím sa nestresovať kvôli darčekom. Aby ste toho stresu v adventnom období mali menej, tak už teraz prinášam návod na adventný veniec. A nie jeden, ale rovno dva.
Šiška - skvelá pri výrobe vianočných vencov, dekorácií ale aj vianočných ozdôb. Vytvorte si spolu so mnou milého panáčika.
Pri prechádzke po lese pozbierajte rôzne plody - gaštany, menšie šišky, žalude, bukvice a vytvorte z nich veniec na Dušičky. Ako podklad je použitý veniec z machu a na kríž som využila dlhú škoricu.
Pri prechádzke lesom nezabudnite nazbierať všetko, čo nájdete pod nohami. Potom si z toho môžete vyrobiť aj takýto veniec.
Tentokrát som pre vás pripravila kvetinový romantický veniec, ktorý sa nedáva na dvere ale zavesí sa na plafón. Výroba je jednoduchá a efekt posúďte sami.
Kytice nemusia byť len zo živých kvetov, ale aj z papiera. Pozrite si ako vyrobiť papierovú kvetinku technikou origami. Kvetiny môžete naaranžovať do dekoračných krabičiek a krásny darček je na svete.
Poznáte filc? Skvelý materiál na výrobu rôznych dekorácií a dokonca aj kvetiniek. Pozrite si videonávod na veniec.
Takúto dózičku som podarovala babke k 70-tke. Jej príprava je jednoduchá a originálna, navyše do tejto dózy môžete zabaliť čokoľvek, čo má Váš oslávenec rád. :)
Inšpirujte sa návodom na drevené srdiečko, ktoré môžete umiestniť na vchodové dvere. Na drevo je použitá technika decoupage s ryžovým papierom a nápis je vytvorený špeciálnou fóliou.
Slovensko - malá krajina krásnych vín. V konkurencii najlepších vín predávaných v Japonsku vyhral Pinot Noir z produkcie Mrva&Stanko
V apríli podnikol vinár Vladimír Mrva vínne turné po Japonsku. Na Expo v Osake 2025 a potom v Tokiu slovenské vína Japoncov nadchli. Čerešničkou na torte bol zisk trofeje Doctor Awards za odrodu Pinot Noir 2019. Vinárstvo Mrva&Stanko v napínavom finále porazilo slávne francúzske vína. A ešte predtým triumfovalo so Chardonnay a s Pinot Gris-Pink v Štrasburgu.
Zelená radosť: Čerstvý hrášok je tu! 10 jedál, v ktorých vám bude určite chutiť
Na trhu sa už usmievajú hráškové struky.
Kde sa dobre najesť: Sú slovenské reštaurácie svetové? Slávny bedeker tvrdí, že áno
Renomovaný gastronomický sprievodca reštauráciami vyhodnotil najlepšie reštaurácie u nás. Ktoré to sú?
Značku Hubert pozná celé Slovensko. Ako sa víno stalo strojom času a národným pokladom?
Hubert, šumivé víno pamätajúce rozkvet aj úpadok Rakúsko-Uhorska, staršie ako Československo a jeden zo symbolov súčasného Slovenska, oslavuje 200-ročnicu.
Sladký obed: 12 receptov na tvarohové knedličky. Aj s tipom, ako ich robí herečka Hana Gregorová
Plnené ovocím, džemom alebo úplne jednoducho len posypané opraženou strúhankou a preliate maslom.