Účel použitia
Skoro každy týždeň pečiem bezlepkové bagety a rožky ale nemám na to plech,tak som musela niečo vymyslieť aby nevyzerali ako palacinky
Droždie je jedným z najbohatších organických prameňov prirodzených vitamínov. Potravinárske droždie nie je nič iné, ako jedna z najstarších foriem života na tejto planéte. Tvoria ho živé zlisované kvasinky Saccharomyces cerevisiae, čo sú vlastne miniatúrne jednobunkové huby, tvaru vajíčka. Droždie a najmä pivné kvasnice obsahujú vitamíny B skupiny- B1, B2, B6, B12 , minerály : zinok, draslík, sodík, železo, fosfor, mangán a dôležité aminokyseliny.
Gel výborne perie, zmäkčuje vodu aj pranú bielizen,lahšie sa veci žehlia...
Pred časom som postrehla nápad v časopise pre ženy, bol písaný na nenápadnom mieste mini písmenami. Zo skúsenosti viem, že dôležité veci sú písané malým písmom a tak som vyskúšala... Chcela by som sa s vami podeliť o dobrú skúsenosť - možno sa to ujme...
Nič nové, ale mám tak rada to mihotavé, teplé svetlo počas dlhých večerov. Tekvica nemusí byť len halloweenskym lampášom. Môže zdobiť komodu napríklad aj počas adventu ;-).
Dcéra si doniesla uteráky mašle a gombíky aby som jej urobila slimáka potrebuje na dnes darček.No a tu je moje dielo.
Nie je nič jednoduchšie - originálny svietnik z materiálov, ktoré nájdeme bežne v kuchyni a ešte pritom hotový za okamih.
@kuchticka sa nedávno pýtala v ktoromsi nápade, ako využiť škoricu. Nuž, takto ju využívam ja, možno niekoho inšpirujem :-)
Proti pachu potuchliny v kúpeľni pomáha spálenie zápalky alebo zapálenej sviečky. Rovnako dobre pachy prekryje potpourri z bylín a korením, ktoré sa vyznačujú intenzívnou vôňou ako je napríklad škorica, rozmarín, tymian, klinčeky alebo levanduľa.
Aj rôzne kamienky - okruhliaky sa dajú použiť ako dekoratívne predmety. Dá sa na ne maľovať alebo - ako sme to robili my - lepiť.
Keď má niekto u nás sviatok rada ich obdarúvam takýmto praktickým darčekom čo si sama urobím.
Aj vám sa už na výletoch a dovolenkách stalo, že ste potrebovali nabiť mobilný telefón, elektrickú zásuvku ste síce našli, ale telefón nebolo kde položiť? Vyskúšajte tento cestovateľský trik a vyrobte si vlastnoručne držiak, hoci aj zo škatuľky od džúsu :)
Takto si ju zamilujete: 10x rebarbora v sladkých koláčoch, do ktorých sa jej kyslastá chuť náramne hodí
Stonky rebarbory už vykúkajú na záhradkách a ponúkajú sa do košíkov aj na tržniciach, tak ich určite neobíďte len tak.
Ako to teda je: Ohrievaný špenát je jedovatý! Mali naše babičky pravdu alebo nie?
Určite ste počuli o tom, že špenát treba zjesť hneď po uvarení, lebo ak ho znova zohrejete, môže vám uškodiť.
Obohaťte repertoár: V chladničke kuracie prsia a v hlave otázka, čo z nich zase navariť. 10 receptov, ktoré vám našepkajú...
Veď niečo vymyslím, nádejáte sa, keď do nákupného košíka vkladáte kuracie prsia.
Mali by ste vedieť: Zabudli ste predhriať rúru? Vieme, kedy to nevadí a kedy bez predhrievania nič dobré neupečiete!
Sú jedlá, ktorým ani studená rúra na začiatku pečenia neublíži, ale aj také, pre ktoré to môže znamenať pohromu.
Gurmán Award 2024: Najlepšie reštaurácie a šéfkuchári sú v Bratislave a pod Tatrami
Michelin, najuznávanejší svetový bedeker reštaurácií, na Slovensko ešte stále neprišiel, to však neznamená, že slovenské reštaurácie a šéfkuchárov nikto neoceňuje.
Mohlo by vás zaujímať: