Farba
Sviatky sa nezadržateľne blížia, preto s Vami zdieľame inšpirácie na prípravu vlastných dekorácií inšpirovaných Santa Clausom.
V skutočnosti nejde o porcelán, hoci finálna hmota sa po vysušení naň veľmi podobá. Studený porcelán k nám pricestoval z Argentíny, kde pred 100 rokmi obyvatelia vymysleli špeciálnu zmes kukuričného škrobu, lepidla, oleja a glycerínu, z ktorej pripravovali nádherné dekorácie a ozdoby. Dnes vieme, že je to úžasný hladký netoxický materiál, ktorý patrí k najpopulárnejším modelovacím materiálom na svete.
- dovoľujem si ukázať moju sadu ,,gril-guláš,,
- na podnet priateľov, som si ju vyrobil veľmi dávno,
- každé leto sa aspoň jeden krát zídeme celá rodina na chalupe, kde buď
grilujeme, alebo varievame guláš,
- nie je síce ,,,noblesná,,, ako z obchodu, ale plní účel,
- v záhrade sa každý rok urodí veľa čiernych ríbezlí, vínko z nich ešte znásobí dobru
atmosféru,
Tento rok bude prvýkrát celá naša rodina na Vianoce u nás. Keďže výzdoba stola bude strieborná, dnes som si urobila strieborné obrúčky na obrúsky.
Snehová vločka je z papierovej rolky a z alobalových guličiek. Nechajte sa inšpirovať a vytvorte si v ľubovoľnej veľkosti.
Tento postup prípravy je dokonalá a ľahká. Zvládnu ich aj škôlkari. Poslúžia aj ako výzdoba na narodeniny.
Jedného dňa ma kopla múza a nápad nie a nie z hlavy von. Dokonca som každým dňom bola kreatívnejšia. Až myšlienka dozrela a požiadala som muža o výrobu základnej konštrukcie. Nakúpila vianočné ozdoby a nakoniec myšlienka dozrievajúca asi mesiac bola za pol hodiny na svete.
Čas adventu sa blíži a s ním spojené adventné sviece na mnoho spôsobov. Toto je moja tohoročná dekorácia, pri ktorej nám efektne poslúži alobal, možnože aj z obľúbenej čokolády...
Aj vám je vždy ľúto vtáčikov v treskúcej zasneženej zime? Vyrobte im jednoduché krmítko z plechovky.
Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že výroba šperku z drôtiku je komplikovaná. Stačia však len trošku zručné ruky a všetko sa zdá byť hneď jednoduchšie.
Ani obyčajný hliníkový kahanček za pár centov nemusí zostať nudný. Dá sa okrášliť tak, že na neho nebudete potrebovať ani svietnik.
Nech je to pestré: S mäsom, cestovinami aj v langošoch. 12 vynikajúcich jedál, v ktorých si vychutnáte májovú bryndzu
Bryndza je náš malý slovenský poklad a toto sú perfektné tipy, čo z nej navariť.
Aby to vyšlo: Zlá skúsenosť s roztápaním bielej čokolády? Môže za to nesprávny druh alebo spôsob, akým ste to robili
Biela čokoláda je pri rozpúšťaní oveľa háklivejšia než jej tmavé sestry. Ako dosiahnuť hladkú krémovú polevu bez hrudiek?
11 receptov na mrkvové zákusky: Chystáte oslavu a chcete byť originálni? Upečte dezert s pridanou hodnotou
Výborné riešenie na sviatočnú príležitosť alebo rodinné posedenie namiesto obligátnych zákuskov.
Dobrý nápad: Nechajte si doma naklíčiť fazuľu mungo. Je to celkom jednoduché a bude tak ešte zdravšia
Zaradiť do svojho jedálneho lístka fazuľu mungo je dobré rozhodnutie. A ešte lepšie je nechať ju naklíčiť.
Chuťovky, sirup, džem, limonáda aj likér: 11 spôsobov, ako dostať voňavé bazové kvety na tanier aj do pohára
Nežné kvietky bazy čiernej môžete využiť na prípravu rôznych domácich produktov, tak si ich nazbierajte skôr, než všetky odkvitnú.
Mohlo by vás zaujímať: