Farba
Sviatky sa nezadržateľne blížia, preto s Vami zdieľame inšpirácie na prípravu vlastných dekorácií inšpirovaných Santa Clausom.
V skutočnosti nejde o porcelán, hoci finálna hmota sa po vysušení naň veľmi podobá. Studený porcelán k nám pricestoval z Argentíny, kde pred 100 rokmi obyvatelia vymysleli špeciálnu zmes kukuričného škrobu, lepidla, oleja a glycerínu, z ktorej pripravovali nádherné dekorácie a ozdoby. Dnes vieme, že je to úžasný hladký netoxický materiál, ktorý patrí k najpopulárnejším modelovacím materiálom na svete.
- dovoľujem si ukázať moju sadu ,,gril-guláš,,
- na podnet priateľov, som si ju vyrobil veľmi dávno,
- každé leto sa aspoň jeden krát zídeme celá rodina na chalupe, kde buď
grilujeme, alebo varievame guláš,
- nie je síce ,,,noblesná,,, ako z obchodu, ale plní účel,
- v záhrade sa každý rok urodí veľa čiernych ríbezlí, vínko z nich ešte znásobí dobru
atmosféru,
Tento rok bude prvýkrát celá naša rodina na Vianoce u nás. Keďže výzdoba stola bude strieborná, dnes som si urobila strieborné obrúčky na obrúsky.
Snehová vločka je z papierovej rolky a z alobalových guličiek. Nechajte sa inšpirovať a vytvorte si v ľubovoľnej veľkosti.
Tento postup prípravy je dokonalá a ľahká. Zvládnu ich aj škôlkari. Poslúžia aj ako výzdoba na narodeniny.
Jedného dňa ma kopla múza a nápad nie a nie z hlavy von. Dokonca som každým dňom bola kreatívnejšia. Až myšlienka dozrela a požiadala som muža o výrobu základnej konštrukcie. Nakúpila vianočné ozdoby a nakoniec myšlienka dozrievajúca asi mesiac bola za pol hodiny na svete.
Čas adventu sa blíži a s ním spojené adventné sviece na mnoho spôsobov. Toto je moja tohoročná dekorácia, pri ktorej nám efektne poslúži alobal, možnože aj z obľúbenej čokolády...
Aj vám je vždy ľúto vtáčikov v treskúcej zasneženej zime? Vyrobte im jednoduché krmítko z plechovky.
Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že výroba šperku z drôtiku je komplikovaná. Stačia však len trošku zručné ruky a všetko sa zdá byť hneď jednoduchšie.
Ani obyčajný hliníkový kahanček za pár centov nemusí zostať nudný. Dá sa okrášliť tak, že na neho nebudete potrebovať ani svietnik.
Kysnutý, krehký aj nadýchaný: 10 receptov na tie najchutnejšie čučoriedkové koláče
Samotné čučoriedky sa dajú jesť po hrstiach, ale nabažiť sa ich nebudete vedieť ani v týchto fantastických koláčoch.
Zužitkujte všetko: Aj karfiolové listy sa dajú jesť. Čo si z nich môžete pripraviť?
Kým s hlavičkou karfiolu si v kuchyni poradiť vieme, jeho zelené listy zostávajú na ocot.
Zdravie z prírody: Domáce produkty z plodov čiernej bazy. Uvarte si lekvár, sirup či likér
Kým na začiatku leta sme zbierali kvety bazy, na jeho záver si môžeme užiť jej plody.
Srbské rebierko, obrátené rezne aj slovenský hrebeň: 11 tipov, čo navariť z bravčového karé
Pozerá na vás z chladničky bravčové karé? Toto sú výborné inšpirácie na fajnový obed, ktorý bude chutiť celej rodine.
Cukrárka Petra Tóthová: V lete rúru nezapínam
S porotkyňou šou Pečie celé Slovensko sme sa porozprávali o jej odvahe skúšať nové veci, o pečení, záhradke, a dokonca aj o tom, ako pre svojho synčeka založila chov sliepok.
Mohlo by vás zaujímať: