Materiály podľa abecedy
Keďže panelákové schodište je veľmi smutné, snažím sa ho trocha oživiť dekoráciami. Na Veľkú Noc som si vyrobila veľkého zajaca z kartónu a špagátu. Postup je trocha náročnejší, ale už vám zostane na pár rokov.
Pinata je uzavreta nadoba, kasirovana nadoba, v ktorej su rozne sladkosti...hracky..zreby..kto co chce. Je na povraze, neustale nou hybeme, aby deti, ktore ju musia rozbit ,to mali stazene...My to dame na spagat a deti budu mat previazane oci. Pomocou palice ju musia rozbit...potom vypadnu sladkosti. Dnes sme ju urobili na oslavu dcerinych narodenin.
..blizi sa 8. marec a taketo tabulky budem robit s detmi, ktore pridu k dcere na oslavu...tato je vzor...
ak šijete, ponúkam vám návod na šikovný ihelníček a zároveň schránku na špendlíky...
..pomaly bude ten sviatok zalubenych...praca mojej dcerky ja som tu len trochu pomahala...deti su take sikovne...
...pre kamaratku k narodeneninam...škatulka na pohladnice, ktore som vyrobila..nemusi byt stale darcek z obchodu..tentoraz podarujem moje pohladnice...
Je to vlastne servítka k príboru a sladkosť v jednom. Štyroch týchto anjelikov nám priniesla mama môjho milého, sú jej výtvorom, nápad tiež počula od niekoho iného... tak veľmi sa mi páčili, že ich odteraz určite budem na Vianoce chystávať a napadlo ma jedného pre vás rozbaliť a znova poskladať, možno to očarí i niekoho z vás a prinesie radosť. :)
Snehová vločka je z papierovej rolky a z alobalových guličiek. Nechajte sa inšpirovať a vytvorte si v ľubovoľnej veľkosti.
..pre zname, ucitelky, trenerky....pre kohokolvek...inspirovala som sa na Pintereste
...takuto knihu sme robili na rucnych pracach tu v kniznici...bola Noc knihy a kniznica bola otvorena do 01.00h rano..:) my sme robili knihu...a kedze su o chvilu sviatky , tak teraz som ich zacala robit, lebo ich podarujem...mozno sa este niekto prida...
....každu druhu stredu mame tu v knižnici ručne prace,proste tvorime...no a včera sme robili taketo obalky...rozhodla som sa, že tento napad posuniem dalej....bližia sa totižto Vianoce...a pripravit sa treba dopredu...
Quilling je jednoduchý, efektný a prístupný všetkým vekovým kategóriám. Dnes sme si pripravili venček so zimnou témou, pretože podľa nás nie je nikdy priskoro začať s prípravami dekorácií :0)
chcem vám ponúknuť veľmi jednoduchý návod na prípravu venčeka ktorý si pripravíme zo starých letákov. Príprava je veľmi jednoduchá a takyto venček môžte naozaj použiť akúkoľvek dekoráciu v ktoromkoľvek období či už je to už sú to vianoce, pamiatka zosnulých,alebo na jesenné dekorácie:-)
Mám rada ak veci opäť nájdu ešte využitie a tak som sa rozhodla Vám ponúknuť postup na jednoduchú ozdobu za babku a základ tvoria úplne obyčajne papierové ruličky z toaletneho papiera:-)
Skoro každy týždeň pečiem bezlepkové bagety a rožky ale nemám na to plech,tak som musela niečo vymyslieť aby nevyzerali ako palacinky
Servitková technika ma zaujala natoľko, že som začala zdobiť fľaše od kávy pre seba a potom pre kamošky, zdobila som aj veľkonočné vajíčka a napadlo ma, že svietnik na čajovú sviečku by sa dal tiež pekne vynoviť.
Slovensko - malá krajina krásnych vín. V konkurencii najlepších vín predávaných v Japonsku vyhral Pinot Noir z produkcie Mrva&Stanko
V apríli podnikol vinár Vladimír Mrva vínne turné po Japonsku. Na Expo v Osake 2025 a potom v Tokiu slovenské vína Japoncov nadchli. Čerešničkou na torte bol zisk trofeje Doctor Awards za odrodu Pinot Noir 2019. Vinárstvo Mrva&Stanko v napínavom finále porazilo slávne francúzske vína. A ešte predtým triumfovalo so Chardonnay a s Pinot Gris-Pink v Štrasburgu.
Zelená radosť: Čerstvý hrášok je tu! 10 jedál, v ktorých vám bude určite chutiť
Na trhu sa už usmievajú hráškové struky.
Kde sa dobre najesť: Sú slovenské reštaurácie svetové? Slávny bedeker tvrdí, že áno
Renomovaný gastronomický sprievodca reštauráciami vyhodnotil najlepšie reštaurácie u nás. Ktoré to sú?
Značku Hubert pozná celé Slovensko. Ako sa víno stalo strojom času a národným pokladom?
Hubert, šumivé víno pamätajúce rozkvet aj úpadok Rakúsko-Uhorska, staršie ako Československo a jeden zo symbolov súčasného Slovenska, oslavuje 200-ročnicu.
Sladký obed: 12 receptov na tvarohové knedličky. Aj s tipom, ako ich robí herečka Hana Gregorová
Plnené ovocím, džemom alebo úplne jednoducho len posypané opraženou strúhankou a preliate maslom.
Mohlo by vás zaujímať: