Materiály podľa abecedy
Stalo sa tradíciou, keď sa koná v našom bytovom dome oslava, či svadba, svadobnú výzdobu vymýšľam a realizujem ja. Tentokrát to nebolo inak. Jedného dňa moji susedia prišli za mňou a poprosili ma, či by som v ich svadobný deň nespravila výzdobu pred vchodovými dverami nášho bytového domu. Aby som sa neopakovala v štýle výzdoby, tak som vymyslela, že spravím ružičkovú výzdobu. Na túto výzdobu bolo potrebné naozaj veľké množstvo ružičiek, ale šlo to dobre od ruky.
Nápad len pre inšpiráciu. Každý môže použiť čo má doma- dostupné materiály a možnosti. Pekná, jednoduchá a rýchla ozdoba- tip pre voľný čas a na dodanie letnej atmosféry do bytu.
Staré noviny, časopisy, letáky.... nevyhadzujte, ale vyrobte si takéto originálne dekorácie quilling technikou.
Darček nemá byť atraktívny len sám o sebe. Pridanú hodnotu mu určite dá aj origálny obal. Namiesto tých „obyčajných“ z obchodu si môžete skúsiť vyrobiť vlastné darčekové taštičky.
Quilling je špeciálna technika skrúcania tenkých papierových prúžkov, z ktorých vznikajú rôzne obrazce. Ozdobu srdiečko zvládnu aj začiatočníci.
V minulosti ma nadchla motýľková reťaz. Niekto ju používa len ako dekoračný doplnok, niekto naopak, ako výlučne funkčný prvok zariadenia
Vyrobte si papierovú škatuľku na darček. Jednoducho, lacno, rýchlo a za pár minút...
Ako jednoducho premenit staru papierovu lampu na novu... ;)
Ak chcete návštevu po oslave vyprevadiť s nejakou drobnosťou, môžete sa inšpirovať týmto nápadom.
Zabavte sa a vytvorte si jednoduchú origami hviezdu z rôznych obojstranných farebných papierov.
Plný hrniec: 10x výdatný fazuľový guláš. S mäsom alebo aspoň s dobrou klobáskou
Mäso a fazuľa spolu v jednom hrnci je zárukou, že nikto doma nezostane hladný.
Budete sa čudovať: Vyskúšajte, čo to urobí, keď dáte do mrazničky topánky, pančušky či sviečky
Mraznička je síce určená na potraviny, ale mráz v nej dokáže divy aj s rôznymi inými vecami.
Takto si ju zamilujete: 10x rebarbora v sladkých koláčoch, do ktorých sa jej kyslastá chuť náramne hodí
Stonky rebarbory už vykúkajú na záhradkách a ponúkajú sa do košíkov aj na tržniciach, tak ich určite neobíďte len tak.
Ako to teda je: Ohrievaný špenát je jedovatý! Mali naše babičky pravdu alebo nie?
Určite ste počuli o tom, že špenát treba zjesť hneď po uvarení, lebo ak ho znova zohrejete, môže vám uškodiť.
Obohaťte repertoár: V chladničke kuracie prsia a v hlave otázka, čo z nich zase navariť. 10 receptov, ktoré vám našepkajú...
Veď niečo vymyslím, nádejáte sa, keď do nákupného košíka vkladáte kuracie prsia.