Účel použitia
Nakreslíme si srdce, okolo neho si oblepíme okrúhle dieliky, takto si oblepíme 3 nakreslené srdcia. Dve z troch vyplníme- nalepíme dieliky(spodnú časť a vrchnú časť s ktorou krabičku budeme zakrývať).
Tento nápad ma zaujal na internete tak som to vyskúšala. Pripravujem si ho na Vianoce napr.: na záclony , na stromček , a hoc kde do interiéru.
Nápad pochádza z mojej hlavy , rada si skrášľujem domov aj rodine a známym. Pripravujem takéto venčeky na Vianoce , Veľkú noc , Jar , celoročný
na výrobu koberčeka som použila staré tričká, (ale môžeme aj tepláky), všetko nastriháme na pásiky, ja som strihala asi 3 až 4cm široké pásiky.
Základ srdca: 1. rad:7 bielych dielikov spájame zo 6 dielikmi bielej farby (2. rad)
Takéto dekorácie robím už niekoľko rokov. Podobný nápad s nejakými obmenami bol raz v časopise Dorka a to ma inšpirovalo, aby som si niečo podobné vytvorila. Mám rada dekorácie, ktoré sú jednoduchšie, menej nablýskané a tradičné.
Huspeninu sme nalievali do hlbokých tanierov a vždy bol problém umiestniť ich do chladničky. Teraz ju dávame do uzatvárateľných nádob. Možno máte niekto ešte lepší spôsob, ale ja som veľmi spokojná. Huspenina sa dá aj ľahko prenášať, napr. do práce.
Mám tohoto mimoňa veľmi rada, poslúži mi na solenie jedál, môže slúžiť ako ozdoba atď.... Môže vám uchovať nejaké trblietky, drahokamy, bižutériu...
Mám rada pekné a praktické veci. Ak sú recyklované a ľahko zhotoviteľné, majú u mňa ďalšie body k dobru. Nápad z Fb ma nadchol natoľko, že pri jeho realizácii som urobila aj pár fotiek, aby som sa s ním podelila aj tu.
Tento návod som raz vymyslela preto, lebo som mala veľa pomletých orechov :) Je aj na mojom blogu :) BLOG: http://blogbysasa.blogspot.sk/
Pridávam postup na úplne bežnú výrobu strašiaky z tekvičky. Na úvod hneď upozorňujem, nepropagujem tým Hallloween, zaspomínala som si čisto na detské časy, kedy sme spolu s bratom a rodičmi vyrezávali strašiakov. Pýtate sa čím je to výnimočné? Pred tým ako som sa pustila "do roboty" som si z viacerých fór poskladala návody a triky, ako postupovať, aby náš Tekvičáčik čo najdlhšie vydržal. Po skončení a vystavený na parapet, som z toho mala normálne
Tento nápad je pre všetkych, ktorí majú radi pečenie, ale aj pre tých, ktorí sa piecť len učia...
Takto si každý rok uskladním vňať z petržlenu na zimu,vydrží v chladničke aj 3 mesiace.
Aj Vám už sa stalo, že zemiakové cesto "neposlúcha - tečie"? Dnes som malo tú smolu, že som si s ním nevedela rady. Pôvodne som chcela robiť manželovi k fazuľovej na kyslo zemiakové pagáčiky, pražené na panvici. Bolo z toho toto:
Sú už chladné noci a tak kto má ešte posledné nedozreté paradajky v záhradke mám nápad, ktorý preferujem každý rok, takým spôsobom dozrejú aj bez slniečka.
Takýmto spôsobom si nachystam slivky na koláč ,keď bude zima. Vtedy sa teším lebo mi pripomínaju leto.
Tohtoročná úroda sliviek je veľmi dobrá a tak pridávam nápad ,ako si ich usušiť na zimu.
Zmena je život: 11 spôsobov, ako podávať párky na večeru
Zohriate párky s horčicou alebo kečupom nás veru občas večer zachránia. Ak však máte viac času, párky na tanieri môžu vyzerať aj takto...
Krásny efekt: Žiadne špeci pomôcky, na ozdobenie torty si vystačíte s obyčajnou bublinkovou fóliou
Ak nemáte talent na cifrovanie zákuskov či tortičiek, ale predsa by ste si ich chceli zaujímavo odekorovať, máme výborný tip presne pre tento prípad.
Aj na viedenskú roštenku: Ako pripraviť chrumkavú restovanú cibuľku a 11 jedál, ktoré sa bez nej nezaobídu
Uvarte si fantastické pokrmy korunované dozlatista opečenou cibuľkou, až s ňou to bude naozaj ono!
Pozor, hrozí závislosť: Keď čokoláda a smotana splynú v dokonalosť. 9 zákuskov s parížskou šľahačkou
Nech upečiete ktorýkoľvek, dať si len jeden kúsok, to bude chcieť veľa pevnej vôle.
Šéfkuchárka radí: Ako pripraviť vajcia Benedikt, nóbl raňajky ako zo špičkovej reštaurácie
Pošírované vajce, opečená šunka, lahodná omáčka a to všetko na opečenom toaste.