Účel použitia
Keďže sú rôzne odrody zemiakov ,ktoré sa rozvaria chceme tomu zabrániť ,aby nám ostali celé toto je môj overený recept.
Každý máme ten svoj spôsob na šúpanie zemiakov. Ja som horúce zemiaky ochladila a potom pracne nožíkom sťahovala šupku. Včera mi prišiel mail ako si prácu uľahčiť. Tak som dnes vyskúšala a vyšlo mi to. Ponúkam tento návod pre tých, ktorý ho ešte nepoznajú.
V lete sa veľa zavára preto mám doma pomocníka, kyselinu citrónovú. Zbaví má špiny od čučoriedok, moruše, čerešní o pod.
Tento obrázok som si vytvorila k letnej morskej výzdobe. Je zavesený na dverách pod menovkou. Obrázok si vždy prispôsobím výzdobe k danému ročnému obdobiu.
Takto sa mi podarilo cesnak rýchlo ošúpať bez toho, aby sa strúčik poškodil. Návod budem hlavne šťastne a vo veľkom aplikovať pri varení cesnakovej polievky :), ale aj pri iných jedlách. Tip na namáčanie som videla v TV relácii Markt.
nedávno som objavila v jednom obchode krúžky z kovu na tvarovanie jedla priamo na tanieri - ryža, mäso ale aj dezerty... cena tohto výrobku mi zotrela úsmev z tváre a ja som začala rozmýšľať z čoho si takéto krúžky vyrobiť... už mám krúžok z konzervy ktorú mi manžel upravil, tak aby som sa neporezala a mám super krúžok na ryžu, zemiakové pyré... a už mi chýbal len valec na tvorenie dezertov
voľakedy som staré bavlnené tričká ukladala do krabice v komore a používala som ich na upratovanie miesto handry... teraz tričká odkladám tiež ale postupne ich strihám na pásiky, vyrobiť sa z nich dá kadečo - košíky, koberčeky, tašky... ja som si teraz vyrobila podložku na stôl na chalupu, bude slúžiť ako podložka pod horúce hrnce, ale aj ako jednoduchá ozdoba...
Špagát a vrecovina - prírodné materiály už dlho patria k mojim obľúbeným materiálom na dekorácie a aranžovanie.
Jednoduchý a rýchly spôsob na jarnú či veľkonočnú výzdobu - obrázky "dekupáž".
Obal z Toffifee je pevný a má pekné guľaté otvory, ako stvorené na domáce čokoládky.
..blizi sa 8. marec a taketo tabulky budem robit s detmi, ktore pridu k dcere na oslavu...tato je vzor...
Ja som mala vždy problém s tortou, hlavne keď som robila čokoládovu, aby som ju dobre preniesla na podnos a aby som nezašpinila ozdobný papierový obrúsok. Od určitého času
Mám rada cestoviny akékoľvek a s čímkoľvek. A pretože špagety sú moje najobľúbenejšie, skúsila som si niečo podobné vyrobiť po domácky.
Tietto kovové košíky majú velké medzery a čokolvek do nich postavíte tak z medzier to vypadáva, preto som si vymyslela tento obal. Teraz všetko v košíku pekne stojí. Takýto košík môžeme používať napríklad i na hrebene, varechy a rozne.
Mate radi palacinky,že sa pýtam?!Takto si môžte pripraviť cesto do fľaše aj vopred do chladničky.K tomu sa vyhnete aj znečistenému riadu.
Oblíž prst aj krémeš: 10 vychytených nepečených zákuskov zo sušienok a z piškót
Nemáte čas alebo chuť vypekať? Netrápte sa s korpusom, použite kupované keksíky alebo piškóty. S lahodnými krémami a plnkami z nich budú veľkonočné zákusky ako lusk!
Nemusia byť iba kraslice: Ide vám to lepšie s vareškou, než so štetcom? Urobte si z vyfúknutých škrupiniek želé vajíčka
Ak nemáte talent na zdobenie vajíčok, využite prázdne škrupinky na ovocné maškrty zo želatíny.
Vieme, ako ich vyriešiť: 5 najčastejších patálií pri príprave domácej majonézy
Čo všetko sa môže stať, keď sa rozhodnete urobiť si vlastnú majonézu a ako z každej šlamastiky von.
Nielen špenát: Tradícia diktuje jesť dnes niečo zelené. Pozrite sa, čo si môžete dať na tanier, sú tam aj halušky
Na zelený štvrtok by sme vraj mali konzumovať niečo zelené, aby sme boli zdraví.
Na sviatočný stôl: 10 klasických zákuskov, ktoré na Veľkú noc pečie celé Slovensko
Tieto koláčiky pečú na sviatky už celé generácie gazdiniek. Prečo? Lebo sú jednoducho úžasné!