Farba
Možno si poviete, že mi už šibe z tých venčekov. Ale vždy niečo objavím a musím vyskúšať. A toto je ďalšia jednoduchá skúška.
..pre zname, ucitelky, trenerky....pre kohokolvek...inspirovala som sa na Pintereste
Milé plstené srdiečka sú vyrobené z ovčieho rúna. Stálym pichaním špeciálnou ihlou dosiahneme takýto rozkošný efekt.
Tento postup prípravy je dokonalá a ľahká. Zvládnu ich aj škôlkari. Poslúžia aj ako výzdoba na narodeniny.
Rozkošný prívesok vyrobený z micro mozaiky a keramického srdiečka. Milý darček pre každého koho máte radi. :)
Náušnice vyrobené z perleťových placiek a pierok. Vyzerajú originálne a nezabudnuteľne na ušiach. :)
Vianočná ruža alebo tiež Vianočná hviezda (euphorbia pulcherrima - prýštec najkrajší) je obľúbená živá vianočná dekorácia. Tu je zopár mojich rád, ako sa z nej môžete tešiť čo najdlhšie aj po Vianociach...
Podľa zvyku sa na Barboru trhajú čerešňové vetvičky. Tak ako každý rok, aj teraz ich máme vo vázi na okne..chcelo to však ešte trochu ozdobiť...
Jednoduchá hviezda z papiera. Na výrobu potrebujeme len papier, lepidlo a kúsok šnúrky.
Už niekoľko rokov robievame doma adventný veniec z medovníkového cesta. Ten tohtoročný ešte nemám hotový, ale tie dva dni pred začiatkom adventu sa môžte inšpirovať mojím postupom a fotkami z minulých rokov.
Možno Vás budem inšpirovať alebo ma niekto možno znovu vysmeje. Ale tu na "vareche" ma to už neprekvapí v poslednej dobe. A som tu preto lebo sa mi na vareche veľmi páči sú tu v redakcii vynikajúci ľudia.Taktiež aj ľudia čo sem pridávajú vynikajúce recepty a nápady. A hlavne čeprám tu veľa inšpirácie a receptov.
Adventný čas je čarovný čas. Nahraďte tento rok neinvenčné supermarketové sladkosti a nechajte sa inšpirovať mojím postup na ušitie netradičného adventného kalendára. Je to vcelku veľký projekt, odporúčam prácu rozložiť na viaceré zimné večery s vareným vínom.
Filcové ozdoby nevychádzajú z módy. Sú nerozbitné, originálne, ľahko skladovateľné. Ak si ich vyrobíme sami, prinesú ešte viac radosti a ušetria bubáky. Nie je to žiadna veda, tak prečo to neskúsiť?
Čas adventu sa blíži a s ním spojené adventné sviece na mnoho spôsobov. Toto je moja tohoročná dekorácia, pri ktorej nám efektne poslúži alobal, možnože aj z obľúbenej čokolády...
Pre milovníkov prírodných materiálov sme pripravili veselé srdiečko vyrobené plstením. Milá dekorácia na vianočný stromček, svadbu, Valentín alebo ako darček z lásky. :)
Táto farebná vianočná guľa je vytvorená špeciálnou technikou tzv. falošný patchwork. Nič sa tam nešije, len sa skladajú stuhy a špendlíkom pripínajú na guľu. Ak raz začnete vytvárať gule špendlíkovaním, tak sa už nebudete vedieť dočkať ďalších Vianoc. :)
Takto si ju zamilujete: 10x rebarbora v sladkých koláčoch, do ktorých sa jej kyslastá chuť náramne hodí
Stonky rebarbory už vykúkajú na záhradkách a ponúkajú sa do košíkov aj na tržniciach, tak ich určite neobíďte len tak.
Ako to teda je: Ohrievaný špenát je jedovatý! Mali naše babičky pravdu alebo nie?
Určite ste počuli o tom, že špenát treba zjesť hneď po uvarení, lebo ak ho znova zohrejete, môže vám uškodiť.
Obohaťte repertoár: V chladničke kuracie prsia a v hlave otázka, čo z nich zase navariť. 10 receptov, ktoré vám našepkajú...
Veď niečo vymyslím, nádejáte sa, keď do nákupného košíka vkladáte kuracie prsia.
Mali by ste vedieť: Zabudli ste predhriať rúru? Vieme, kedy to nevadí a kedy bez predhrievania nič dobré neupečiete!
Sú jedlá, ktorým ani studená rúra na začiatku pečenia neublíži, ale aj také, pre ktoré to môže znamenať pohromu.
Gurmán Award 2024: Najlepšie reštaurácie a šéfkuchári sú v Bratislave a pod Tatrami
Michelin, najuznávanejší svetový bedeker reštaurácií, na Slovensko ešte stále neprišiel, to však neznamená, že slovenské reštaurácie a šéfkuchárov nikto neoceňuje.