Materiály podľa abecedy
Poznáte filc? Skvelý materiál na výrobu rôznych dekorácií a dokonca aj kvetiniek. Pozrite si videonávod na veniec.
Takúto dózičku som podarovala babke k 70-tke. Jej príprava je jednoduchá a originálna, navyše do tejto dózy môžete zabaliť čokoľvek, čo má Váš oslávenec rád. :)
Suncatcher alias lapač slnka môžete zavesiť na okno alebo do záhrady. Výroba je jednoduchá. Pripravila som videonávod ako na to.
Inšpirujte sa návodom na drevené srdiečko, ktoré môžete umiestniť na vchodové dvere. Na drevo je použitá technika decoupage s ryžovým papierom a nápis je vytvorený špeciálnou fóliou.
Mamičky, ktoré dávajú deťom látkové plienky tento vynález isto dobre poznajú. Táto malá vychytávka predĺži body, aby obsiahlo väčšiu plienku, ale je super aj na predĺženie takého, ktoré je na šírku ešte dobré, no na dĺžku už pár cm chýba. Toto je taká moja rýchla recyklovaná verzia, vopred sa ospravedlňujem ženám, ktoré sa šitím živia alebo ho obľubujú, moja parketa to nie je, takže berte ako nápad, odpustite technické prevedenie :D
Tento dekoračný stromček je vyhotovený z kvietkov, ktoré nie sú kúpené, ale každý je výsledkom práce mojich rúk. Na jeho vytvorenie som použila dekoračný materiál foamiran a sklenený pohár na vysokej stopke. Stromček je variabilný, pod kalich pohára môžeme vložiť malú dekoráciu podľa ročného obdobia alebo sviatkov, či suvenír z dovolenky a tak ho aktuálne meniť. Pohár môžeme nahradiť napr. aj šálkou.
Tieto veľkonočné vajíčka majú jednoduchú "výrobu", zvládnu ju aj šikovné deti.
Takúto hrnčekovú kytičku si môžte urobiť jak na sviatky, tak aj len tak ,či už letnú, jesennú, ale vhodná je aj k rôznym príležitostiam.
Urobiť jarnú dekoráciu nie je náročné zo svojích produktov, poteší. Prichádzaju sviatky a tak som si urobila radosť. Nenaročna práca, ktorú zvládne aj začiatočník.
Takto si ju zamilujete: 10x rebarbora v sladkých koláčoch, do ktorých sa jej kyslastá chuť náramne hodí
Stonky rebarbory už vykúkajú na záhradkách a ponúkajú sa do košíkov aj na tržniciach, tak ich určite neobíďte len tak.
Ako to teda je: Ohrievaný špenát je jedovatý! Mali naše babičky pravdu alebo nie?
Určite ste počuli o tom, že špenát treba zjesť hneď po uvarení, lebo ak ho znova zohrejete, môže vám uškodiť.
Obohaťte repertoár: V chladničke kuracie prsia a v hlave otázka, čo z nich zase navariť. 10 receptov, ktoré vám našepkajú...
Veď niečo vymyslím, nádejáte sa, keď do nákupného košíka vkladáte kuracie prsia.
Mali by ste vedieť: Zabudli ste predhriať rúru? Vieme, kedy to nevadí a kedy bez predhrievania nič dobré neupečiete!
Sú jedlá, ktorým ani studená rúra na začiatku pečenia neublíži, ale aj také, pre ktoré to môže znamenať pohromu.
Gurmán Award 2024: Najlepšie reštaurácie a šéfkuchári sú v Bratislave a pod Tatrami
Michelin, najuznávanejší svetový bedeker reštaurácií, na Slovensko ešte stále neprišiel, to však neznamená, že slovenské reštaurácie a šéfkuchárov nikto neoceňuje.
Mohlo by vás zaujímať: