Farba
Bola som po operácii, mama s bratom sa išli korčuľovať a ja som sa nudila. Keďže rada Ovyrábam a maľujem, tak ma napadlo spraviť si twister.
Nakreslíme si srdce, okolo neho si oblepíme okrúhle dieliky, takto si oblepíme 3 nakreslené srdcia. Dve z troch vyplníme- nalepíme dieliky(spodnú časť a vrchnú časť s ktorou krabičku budeme zakrývať).
Tuto tortu som spravila pre môjho vnučika.Darov je veľa a myslím ,že tento je vhodný a potešil.
Základ srdca: 1. rad:7 bielych dielikov spájame zo 6 dielikmi bielej farby (2. rad)
Mám tohoto mimoňa veľmi rada, poslúži mi na solenie jedál, môže slúžiť ako ozdoba atď.... Môže vám uchovať nejaké trblietky, drahokamy, bižutériu...
Kancelársky papier ohneme na polovicu, v strede ho prestrihneme (1.), zase ho ohneme na polovicu a prestrihneme (2.), zase ho ohneme na polovicu a prestrihneme (3.), zase ho ohneme na polovicu a prestrihneme (4.), zase ho ohneme na polovicu a prestrihneme (5.), takto nám vzniknú menšie papieriky. Zoberieme si jeden papierik a ohneme si ho na polovicu, otočíme a znova ho ohneme na polovicu
Tento nápad je pre všetkych, ktorí majú radi pečenie, ale aj pre tých, ktorí sa piecť len učia...
Predtým som robila plienkovú tortu podľa klasického - základného postupu, ktorý je aj tu zverejnený. Takže toto môže slúžiť na obmenu postupu. Pre ďalšie inšpirácie. Mala to byť torta ako doplnok, či prostriedok na odovzdanie peňažného daru. Preto je taká jednoduchšia.
Tento obrázok som si vytvorila k letnej morskej výzdobe. Je zavesený na dverách pod menovkou. Obrázok si vždy prispôsobím výzdobe k danému ročnému obdobiu.
Keďže sme mali doma viac vedierok od farieb, rozhodla som sa, že z nich urobím letnú dekoráciu na naše schodište. Na tento maják som sa chystala už dlhšiu dobu, tak som rada, že sa mi konečne naskytol na to čas. Maják môžete využiť aj na balkóne alebo terase.
A toto je druhé pokračovanie celoročnej série vencov. Aj s fotopostupom. Medzi časom sa mi poradilo získať ďalšie kolesá, tak teraz už nebudem musieť obmieňať výzdobu - už budem mať pripravené kolesá na každé ročné obdobie. Stačí len vytiahnuť z vreca. :-) Jar je už za nami a máme tu LETO. Mne leto evokuje pláž a more, tak preto takáto pripomienka aj na schodišti. :-)
Quilling je jednoduchý, efektný a prístupný všetkým vekovým kategóriám. Dnes sme si pripravili venček so zimnou témou, pretože podľa nás nie je nikdy priskoro začať s prípravami dekorácií :0)
Pôvodne indiánske lapače snov ma vždy neskutočne priťahovali. Ani neviem prečo, ale ten zhluk farebne naviazaných bavlniek a pierok vo mne vždy evokoval pocit chceného. Očividne bol ten pocit silnejší ako ja, keďže som bola majiteľom viacerých jedincov. Po čase sa ich musíte zbaviť a nahradiť novými. Veď koľko zlých snov sa zmesti do takej malej siete?! A k tomu prach a roztoče... :) Po prvý krát som sa však rozhodla starší model vymeniť za novší, ktorý bude pochádzať z mojej vlastnej dielne.
Tento postup prípravy je dokonalá a ľahká. Zvládnu ich aj škôlkari. Poslúžia aj ako výzdoba na narodeniny.
Tieto tašky sú so sukne.Vyuziť sa dá aj rifľovina so starých nohavic,hlavne zadná strana .
Táto vianočná guľa je veľmi jednoduchá na výrobu. Je možné použiť rôzne flitre - malé, veľké, lístočky, kvetinky, pliešky....
Z farebného papiera môžete vyrobiť rôzne milé dekorácie nie len na vianočný stromček. V tomto návode nájdete jednoduchý nápad na vianočné gule vyrobené z papierových prúžkov, drôtika a korálikov.
Baba na plechu: 11x haruľa, úžasné jedlo zo zemiakov, ktoré majú gazdinky radšej než placky. Prečo?
Dôvod je čisto prozaický. Zemiaková baba alebo haruľa, ako sa jej niekde zvykne hovoriť, chutí podobne ako placky, ale vyžaduje si oveľa menej roboty.
Pred pečením: Orechy nestačí len pomlieť. Spravte s nimi toto a vaše vianočné koláčiky budú ešte chutnejšie
Skôr než mandle, lieskovce či vlašské orechy pridáte do cesta či krému, podrobte ich pár prípravným krokom. Odmenia sa vám extra chuťou a vôňou.
Národný salón - TOP 100 slovenských vín
Biele, červené, ružové, sladké, tokajské, šumové či perlivé- prinášame aktuálny prehľad najlepších slovenských vín.
Medové rezy, parížske rožky, linecké aj laskonky: 12 obľúbených vianočných dobrôt v karamelovej verzii
Ak ľúbite chuť karamelu, prepašujte ju tento rok aj do tradičných sviatočných koláčikov.
Aromatický klenot: Už ste počuli o tonka fazuli? Stačí jej len štipka a s vaším jedlom sa budú diať veci...
Tento jedinečný maličký plod dokáže vyšvihnúť sladké aj slané pokrmy na novú úroveň.