Farba
Ideálny a veľmi jednoduchý spôsob, ako vyrobiť veľkonočného zajaca.
Zoberieme si dva dieliky a spojíme ich tretím, priložíme ďalší dielik, spojíme... vytvoríme akúsi hviezdu (1. a 2. rad po 4 biele dieliky)
Tento nápad sme robili v družine na Valentína v roku 2013. Môj brat ho robil tento rok.
Nakreslíme si srdce, okolo neho si oblepíme okrúhle dieliky, takto si oblepíme 3 nakreslené srdcia. Dve z troch vyplníme- nalepíme dieliky(spodnú časť a vrchnú časť s ktorou krabičku budeme zakrývať).
Základ srdca: 1. rad:7 bielych dielikov spájame zo 6 dielikmi bielej farby (2. rad)
Ako som už uviedol v predchádzajúcom príspevku, po kúpení záhrady prišiel čas na jej zušľachtenie... Pustili sme sa do skalky a jazierka
Môžete použiť ako vianočné ozdoby na stromček alebo ako krabičky na drobné prekvapenia v 24-dňovom adventnom kalendári.
Mám tohoto mimoňa veľmi rada, poslúži mi na solenie jedál, môže slúžiť ako ozdoba atď.... Môže vám uchovať nejaké trblietky, drahokamy, bižutériu...
Mám rada pekné a praktické veci. Ak sú recyklované a ľahko zhotoviteľné, majú u mňa ďalšie body k dobru. Nápad z Fb ma nadchol natoľko, že pri jeho realizácii som urobila aj pár fotiek, aby som sa s ním podelila aj tu.
Kancelársky papier ohneme na polovicu, v strede ho prestrihneme (1.), zase ho ohneme na polovicu a prestrihneme (2.), zase ho ohneme na polovicu a prestrihneme (3.), zase ho ohneme na polovicu a prestrihneme (4.), zase ho ohneme na polovicu a prestrihneme (5.), takto nám vzniknú menšie papieriky. Zoberieme si jeden papierik a ohneme si ho na polovicu, otočíme a znova ho ohneme na polovicu
Predtým som robila plienkovú tortu podľa klasického - základného postupu, ktorý je aj tu zverejnený. Takže toto môže slúžiť na obmenu postupu. Pre ďalšie inšpirácie. Mala to byť torta ako doplnok, či prostriedok na odovzdanie peňažného daru. Preto je taká jednoduchšia.
Tento obrázok som si vytvorila k letnej morskej výzdobe. Je zavesený na dverách pod menovkou. Obrázok si vždy prispôsobím výzdobe k danému ročnému obdobiu.
Keďže sme mali doma viac vedierok od farieb, rozhodla som sa, že z nich urobím letnú dekoráciu na naše schodište. Na tento maják som sa chystala už dlhšiu dobu, tak som rada, že sa mi konečne naskytol na to čas. Maják môžete využiť aj na balkóne alebo terase.
A toto je druhé pokračovanie celoročnej série vencov. Aj s fotopostupom. Medzi časom sa mi poradilo získať ďalšie kolesá, tak teraz už nebudem musieť obmieňať výzdobu - už budem mať pripravené kolesá na každé ročné obdobie. Stačí len vytiahnuť z vreca. :-) Jar je už za nami a máme tu LETO. Mne leto evokuje pláž a more, tak preto takáto pripomienka aj na schodišti. :-)
Presný postup som nikde nenašla, čižmičky som háčkovala podľa obrázka. Sú háčkované z detskej vlny Baby, akrylová vlna, po čase zožmolkovatie.
Pokúšal som sa nájsť slovenskú klávesnicu k počítaču ale bez úspechu. Tak som si ju prispôsobil veľmi jednoduchým spôsobom. Jediné čo chýba k bežnej komunikácii je mäkčeň na veľké písmená a dlhé o.... Potrebujete jednu osobitnú klávesnicu, ktorá sa dá kúpiť lacno a biele pero na opravy preklepov na písacom stroji...
Baba na plechu: 11x haruľa, úžasné jedlo zo zemiakov, ktoré majú gazdinky radšej než placky. Prečo?
Dôvod je čisto prozaický. Zemiaková baba alebo haruľa, ako sa jej niekde zvykne hovoriť, chutí podobne ako placky, ale vyžaduje si oveľa menej roboty.
Pred pečením: Orechy nestačí len pomlieť. Spravte s nimi toto a vaše vianočné koláčiky budú ešte chutnejšie
Skôr než mandle, lieskovce či vlašské orechy pridáte do cesta či krému, podrobte ich pár prípravným krokom. Odmenia sa vám extra chuťou a vôňou.
Národný salón - TOP 100 slovenských vín
Biele, červené, ružové, sladké, tokajské, šumové či perlivé- prinášame aktuálny prehľad najlepších slovenských vín.
Medové rezy, parížske rožky, linecké aj laskonky: 12 obľúbených vianočných dobrôt v karamelovej verzii
Ak ľúbite chuť karamelu, prepašujte ju tento rok aj do tradičných sviatočných koláčikov.
Aromatický klenot: Už ste počuli o tonka fazuli? Stačí jej len štipka a s vaším jedlom sa budú diať veci...
Tento jedinečný maličký plod dokáže vyšvihnúť sladké aj slané pokrmy na novú úroveň.