Farba
Raz ma na sociálnej sieti upútala výroba tohto kochlíku zo starej plechovky. Keďže sme nedávno prerábali dom, všetok potrebný materiál sme mali ešte zvýšený v garáži. Zohnať starú plechovku od sladkostí už nebol problém a chuť majstrovať prišla aj sama. Spôsobom , ktorý Vám ukážem je možné zrenovovať aj menšie konzervy trebárs od sekaných paradajok. Vyskúšajte.
Aj vy máte averziu na chemické postreky? Tak vyskúšajte eko-postrek, ktorý používala už moja babka :)
Vyrobte si ekologickú pascu na myši :) Každý rok na jeseň sa nám nasťahujú do záhradného domčeka myši a nikdy nevieme ako sa ich zbaviť (teda ak si odmyslíme drastickejšie metódy odchytu). No a raz prišiel manžel s týmto nápadom, ktorý mu poradil kolega v práci. Ak chcete, vyskúšajte :)
Keď som tento nápad videla na Pintereste okamžite ma zaujal. Krmítko z plastovej fľaše a starej varechy zvládnu s menšou pomocou aj deti.
Odrežeme jednu bočnú stranu z flaše (tú odrezanú časť použijeme ako tácku pod kvetináč), nasypeme hlinu a nasadíme čo len chceme.
Vyrobte si závesný kvetináč z plastovej fľaše, s ktorým si môžete skrášliť napríklad aj nejaký starý plot...
Je čas svadieb a promócií. Ak chceme, mať krásne kvety vo váze aj aby nám vydržali dlhšie, tu je pár rád ako na to.
Nápad, ako si doslova z ničoho a za pár eur urobiť mini záhradku v kvetináči, a to nielen deťom pre radosť. Na internete nájdete množstvo takýchto "rozprávkových" mini záhrad (fairy gardens) od jednoduchých naivne detských prevedení až po skutočné umelecké dielka v štýle japonských záhrad. Pozrite si tú moju...
Jednoduchý starý trik na uskladnenie cibule, ktorý používala už moja babka. Minulý rok som ho dokonca videla aj na nejakej facebookovej stránke. Zdá sa, že staré nápady našich babičiek sa vracajú späť :)
Kombinácia, ktorú nedáva každý: 11x mäso s ovocím. Tieto recepty vzbudia vášne!
Kým jedni kombináciu mäsa s ovocím milujú, iní by ju nedali do úst.
Už nikdy viac: Kožka na mlieku, to je strašiak z detstva. Ako zabrániť, aby sa pri varení vytvorila?
Existuje pár spôsobov, ktoré s nenávidenou kožou na mlieku skoncujú. Poznáte ich?
TOP augustové rebríčky: Najobľúbenejšie suroviny? Mak, slivky a cuketa. Pozrite si najlepšie recepty nielen z nich
Ktoré dobroty minulého mesiaca pritiahli najviac pozornosti? Kraľovali sezónne ingrediencie v sladkom prevedení.
Zelenina netradične: 5 dôvodov, prečo by ste mali do koláča pridať cviklu
Cvikla je jednou z najviac podceňovaných surovín v sladkej kuchyni. Viete, o čo vaše dezerty bez nej prichádzajú?
Buďte trendy: Fermentujte, je to jednoduché, zdravé a perfektne tak zužitkujete posledné kúsky zo záhrady
Urobte si originálne zásoby na zimu. Na domáce fermentovanie nepotrebujete žiadne špeciálne pomôcky ani skúsenosti.