Účel použitia
Môžete použiť ako vianočné ozdoby na stromček alebo ako krabičky na drobné prekvapenia v 24-dňovom adventnom kalendári.
Mám tohoto mimoňa veľmi rada, poslúži mi na solenie jedál, môže slúžiť ako ozdoba atď.... Môže vám uchovať nejaké trblietky, drahokamy, bižutériu...
Väčšinou pri objavení starej stoličky v zabudnutom kúte povaly, alebo pivnice je táto v úbohom stave. Prvým krokom je vyťahanie (ne) odborne použitých klincov na rýchlu opravu počas času jej životnosti. Pri vyťahovaní som si pomohol dvomi lepšími skrutkovačmi oproti sebe pod hlavičku klinca. Pozor na úraz. Používajte dobré pracovné kožené rukavice. Ak už dostanete klinec tak 0,5 cm nad drevo, tak potom už sa použijú k tomu určené kliešte na klince, ktoré pri vyťahovaní klinca podložte napr. špachtľou, aby ste ešte vic nepoškodili drevo a postupne ako sa klinec dostáva von (väčšinou je poriadne dlhý a už hrdzavý) podložte kúsok doštičky až sa dostane von. Ja som z jednej stoličky dostal 36 klincov.
Tento návod som raz vymyslela preto, lebo som mala veľa pomletých orechov :) Je aj na mojom blogu :) BLOG: http://blogbysasa.blogspot.sk/
Skúšala som urobiť venček - dávam Vám pre inšpiráciu. Ospravedlňujem sa, že neviem názov materiálu čo som dala okolo venčeka. Dostať to kúpiť v kvetinárstve, dávajú to okolo stonky kytíc. Mávajú to v rôznych farbách.
Zvykla som si z mnohých jadier avokáda vypestovať krásnu okrasnú izbovú vždy zelenú rastlinu. Podľa druhu avokáda má rastlina aj trocha iné listy. V minulosti som mala takúto okrasnú rastlinu vysokú skoro 1,5 metra, ale som nevedela a nechala som ju zhorieť od slniečka na loggii.
Takto si každý rok uskladním vňať z petržlenu na zimu,vydrží v chladničke aj 3 mesiace.
Sú už chladné noci a tak kto má ešte posledné nedozreté paradajky v záhradke mám nápad, ktorý preferujem každý rok, takým spôsobom dozrejú aj bez slniečka.
Tohtoročná úroda sliviek je veľmi dobrá a tak pridávam nápad ,ako si ich usušiť na zimu.
Keďže sú rôzne odrody zemiakov ,ktoré sa rozvaria chceme tomu zabrániť ,aby nám ostali celé toto je môj overený recept.
Sviecky roztop. Vriace nalej do poharov, kde je knot pripraveny tak, ze je zaviazany o spajdlu. Tak opakuj. Medzi poschodiami nehavame uschnut asi 10 minut. Hotovo! Teraz zapalime a je to ♥♥♥
Každý máme ten svoj spôsob na šúpanie zemiakov. Ja som horúce zemiaky ochladila a potom pracne nožíkom sťahovala šupku. Včera mi prišiel mail ako si prácu uľahčiť. Tak som dnes vyskúšala a vyšlo mi to. Ponúkam tento návod pre tých, ktorý ho ešte nepoznajú.
Viacero rodín si zakúpilo hojdačku s plátnom. Nám vydržalo plátno necelé 2 roky, tak manžel upravil.
U nás máme na dvore svoju studňu ,tak menšia zdobenie na nej,aby zapadla do skalky.
Takto vyzdobil môj priateľ múr mozaikou z mrazuvzdorných obkladačiek.
Tento overený postup,recept máme doma už od dávna a tak mi nedá ,aby som sa s Vami nepodelila.Keďže každý si chce dopestovať,čo posadi tak práve teraz je nato vhodný čas.
V lete sa veľa zavára preto mám doma pomocníka, kyselinu citrónovú. Zbaví má špiny od čučoriedok, moruše, čerešní o pod.
S vajíčkami aj bez: 10 receptov na domácu majonézu. Do zemiakového šalátu, na obložené chlebíčky aj jednohubky pre hostí
Najmä počas príprav pestrého pohostenia na sviatky je majonéza nenahraditeľná. Podľa týchto receptov si môžete urobiť vlastnú a možností máte viac...
Tuhý, pripečený či bez lesku: Najčastejšie chyby, ktorým by ste sa mali vyhnúť, keď budete piecť veľkonočný mazanec
Čoho sa vyvarovať, aby sviatočný sladký bochník z kysnutého cesta chutil aj pekne vyzeral.
12x veľkonočný veniec: Sladký na raňajky, slaný na rodinné posedenie, mäsový aj na večeru
Tieto výborné dobroty sa počas sviatočných dní bez problémov zjedia kedykoľvek.
Šokujúce tajomstvá šľachtických kuchýň: Omáčnik pod sukňou, príbory a banány za cenu zlata, aj diviačí mozoček na tanieri
Baroko nebolo len o dokonalých parochniach, brokáte a čembale. Čo sa týka kuchyne a stolovania, boli to celkom drsné časy.
Francúzske tajomstvo: Hľadáte niečo ostrejšie a sofistikovanejšie, než je obyčajná horčica? Dijonská je tá správna voľba
Využite jej bohatú komplexnú chuť s korenistým dozvukom, aby ste svoje jedlá pozdvihli na novú úroveň.